Mijn vijf levens

0

Joeny van Giffen heeft in haar leven zoveel meegemaakt, dat het wel vijf levens zouden kunnen zijn. Vandaar dat ze het zo dan ook maar heeft genoemd. Ze is geboren als jongste in een groot gezin, zes meisjes en een jongen, in Amsterdam. Ze had er een heerlijke tijd. Een groot deel van haar schooltijd bracht ze door in Bloemendaal en ze ging leren voor kleuterleidster. Al heel jong ontmoet ze haar toekomstige man, maar in verband met de oorlog die dan net uitbreekt moet ze jaren op hem wachten. De oorlog is voor haar zoals voor zovelen moeilijk en bitter en aan het eind ervan ziet ze een bijna wat vreemde man weer, haar eigen. Toch zijn ze snel weer aan elkaar gewend en ze beginnen een gezin op Curaçao. Later begint Joeny van Giffen een handwerkwinkel die heel goed loopt. Uiteindelijk bvertrekt het hele gezin weer naar Nederland.

Joeny van Giffen vertelt in dit boek niet alleen haar eigen verhaal, maar neemt ook hele stukken op die haar man Hennie ooit heeft geschreven. Het is heel boeiend om te lezen wat ze allemaal heeft beleefd. Ze heeft zich altijd overal doorheen geslagen. Nadat haar man is overleden zat ze niet bij de pakken neer, maar ging schilderen en beeldhouwen leren. Mijn vijf levens is het document van een bijzondere vrouw.
Verschenen in
Genre
Literaire non-fictie
Aantal pagina’s
340
Laatste editie
28 april 2006
Uitgeverij
Gopher B.V.
ISBN
9789059740617

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic