Mijn Zuid-Afrika

0

Zuid-Afrika wordt Afrika: de stralenkrans die over het land vande regenboog glinsterde na het afwerpen van de apartheid is gestolen en ligt verroest en verwrongen in het stof. De beloften die de bevrijding van Nelson Mandela en de terugkeer van Thabo Mbeki inhielden blijken vervlogen, de meest behoeftigen van het land voelen zich bedrogen; de blanken zijn bang en onrustig. De regenboog is nu vervangen door het groen, goud en zwart van het anc.

Geweld en passie liggen dicht bij elkaar. Naast de vlammen van een braaivleis onder de sterren van de Karoo verdwijnt de angst van de correspondent. Tijdens een trektocht door de onherbergzame, overweldigende natuur, bij de aanblik van een olifantenfamilie in een rivierbed waarvan de jongen kuilen graven en er speels in stoeien, vervaagt zijn onrust. Het land en de mensen blijven hem ontroeren en verbazen.
Zuid-Afrika heeft een nieuwe regering gekozen. Zal die in staat zijn beloftes uit het verleden in te lossen en voor meer stabiliteit te zorgen? Erik van Ees dringt door tot in de ziel van het land. Hij schetst heden en verleden en de onzekere toekomst die Zuid-Afrika tegemoet gaat.

Erik van Ees (1942) is geboren in Nederland, woonde als kind enige tijd in Mozambique en daarna in Zuid-Afrika. Hij werkt al ruim veertig jaar als correspondent, eerst in Afrika en Europa voor upi (United Press International), en daarna, vanaf 1986, in Zuid-Afrika voor het nos Journaal en Algemeen Dagblad. Eerder publiceerde Van Ees drie romans en twee non-fictieboeken over Zuid-Afrika.
Verschenen in
Genre
Reizen & Talen , Literaire non-fictie
Aantal pagina’s
429
Laatste editie
28 september 2010
Uitgeverij
Atlas
ISBN
9789045008318

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic