Mijn zusje emma

28

Toen Carries papa nog leefde, was alles goed. Hij was lief en maakte altijd grapjes. Maar hij ging dood, en nu is Richard er. Richard is haar stiefvader, en hij is niet lief. Hij drinkt en slaat en schreeuwt. En mama doet helemaal niks om te helpen.

Voor Carrie is er nu nog maar één ding echt belangrijk: ze moet haar zusje Emma beschermen. Ze vindt verstopplekken achter de bank en op zolder, en zorgt ervoor dat ze zoveel mogelijk van huis zijn, maar al snel beseft ze dat het voor een achtjarig meisje niet gemakkelijk is om haar zus te redden.

Ze doet het zo goed ze kan, en als het niet meer gaat, maakt ze plannen om weg te lopen en nooit meer terug te komen. Maar dan gaat alles mis en is er nog maar één manier om Emma te helpen.
Verschenen in
Genre
Literatuur & Romans
Vertaald door
Mieke Trouw
Laatste editie
04 maart 2014
Uitgeverij
Harlequin Holland
ISBN
9789085501244 , 9789034754103 , 9789461999641 , 9789462531680 , ...


Bestel dit luisterboek voor  €9,99 bij

bestellen

Advertentie

Lezersrecensies (5)

Beklemmend en ademstokkend.

door: Angela Aagenborg 1 like
Dit boek geluisterd via Storytel. Het meest heftige verhaal dat ik ooit heb "gelezen" en met een einde dat ik nooit, maar dan ook echt nooit, had kunnen bedenken. Heftig en triest. Helaas ook de bittere waarheid voor miljoenen kinderen over de hele wereld. Een boek over kindermishandeling (zowel...

Recensie Mijn zusje emma

door: Ans Arts 1 like
Een triest verhaal met een verrassend einde. Het leven van een achtjarig meisje met een stiefvader waar ze geen goed woord van krijgt en een moeder die ik ook niet begrijp. Al is het dan geen waargebeurd verhaal,zulke situaties komen zeer zeker voor.

Recensie Mijn zusje emma

door: 1 like
Net als Naomi zag ook ik het einde totaal niet aankomen, zeer verrassend en daardoor viel inderdaad alles op zijn plek. Aangename en vlotte schrijfstijl.

Recensie Mijn zusje emma

door: Saskia Nobels 1 like
Ik had dit boek als doorgeefboek ontvangen en ben er gelijk in begonnen omdat ik er zo nieuwsgierig naar was. Het leek me namelijk een heel mooi ontroerend verhaal, dat is het ook, het verhaal wordt verteld vanuit het acht jarige meisje Carrie en het is echt heel mooi beschreven. Waarom dan toch...

Recensie Mijn zusje emma

door: Janet Vermist 1 like
Een erg ontroerend verhaal, met een spannende en onverwachtse ontknoping. Maar ook een vreselijk verhaal, ongelofelijk hoe Carrie zich hier doorheen slaat. In elke zin lees je de ervaringen van het 8 jarige meisje. Een aanrader dus!

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Favoriet van


Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic