Mijzelf merkwaardig vreemd

1

Willy Peter Reese is twintig jaar oud als hij in 1941 naar het oostfront moet. Omdat hij niets liever wil dan schrijver worden, houdt hij een dagboek bij, en deze notities bewerkt hij, nog voor zijn dood aan het front in 1944, tot een indrukwekkend relaas over zijn eigen teloorgang.
Reese noteert de wreedheden die miljoenen in dienst van de Wehrmacht verzwegen hebben, en neemt de verwording tot een staalharde vechtmachine bij zichzelf waar. Het nietsverhelende ooggetuigenverslag van de strijd aan het oostfront, de registratie van zijn geestelijke desintegratie en de nauwgezette literaire verwoording ervan maken Reeses na zestig jaar teruggevonden manuscript tot een uniek document en een literaire ontdekking zonder weerga.
Verschenen in
Genre
Literatuur & Romans
Vertaald door
Hans Driessen
Laatste editie
15 september 2005
Uitgeverij
Uitgeverij De Arbeiderspers B.V.
ISBN
9789029562898
Advertentie

Lezersrecensies (1)

Niet echt mijn kopje thee

door: DorienN 1 like
Hier moet ik nog eens even goed over nadenken. Het is niet echt my cup of tea, maar het is wel heel bijzonder. Je moet er van houden, denk ik? En ik moet eerlijk zijn: halverwege ben ik overgestapt op diagonaal lezen, ik heb het boek dus niet tot in de laatste hoekjes en gaatjes gespeld. Drie...

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic