Minder ego, meer vrede

3

Jan Kersschot
Minder ego, meer vrede

Vrede is het doorzien en loslaten van het persoonlijke met al zijn strevingen, wensen en verlangens. Dit loslaten brengt momenten van helderheid, van acceptatie van de eigen situatie, waarbij ideeën over verleden en toekomst, ik en de anderen, in een geheel ander perspectief komen te staan.
Als je het persoonlijke kunt loslaten, ontstaat er ontspanning en vrede in jezelf en ook met de wereld om je heen. Het ego is zeker nuttig maar het bezorgt ons ook een hoop ellende. Het ontmaskeren van de stemmen in ons hoofd en het blootleggen van de tijdloze bewuste Ruimtelijkheid die we al moeiteloos zijn, is het hoofdonderwerp van deze dialogen.
Het herontdekken van Dat wat we allemaal zijn, leidt tot minder identificatie met het ego, meer innerlijke rust én minder conflicten met de anderen.

Jan Kersschot (1960) is een Belgische arts die inmiddels meerdere boeken over non-dualiteit schreef. Zijn boeken zijn nu beschikbaar in meer dan zeven talen. Minder ego, meer vrede is een compilatie van privégesprekken, interviews en groepsbijeenkomsten die hij recent gaf in België, Nederland, Spanje en Japan.
Verschenen in
Genre
Religie & Spiritualiteit
Aantal pagina’s
192
Laatste editie
27 september 2018
Uitgeverij
Samsara Uitgeverij b.v.
ISBN
9789491411892
Bestel dit boek vanaf  €20,90 bij

bestellen
bestellen
Proxisbestellen

  Klik hier voor een overzicht van alle aanbieders

Advertentie

Lezersrecensies (2)

Inspirerend

door: Christine63 1 like
Je bewust worden van je ego, de stemmen in je hoofd die constant oordelen en labelen, dat is de eerste stap naar innerlijke rust en vrede. Een confronterend boek dat het ego ontmantelt. Om te lezen en te herlezen, de woorden verwijzen naar een waarheid die steeds duidelijker wordt.Een aanrader!

Het ego is een concept van de geest

door: Marjan van Druenen 1 like
Door het huidige ik-tijdperk heeft het woord ego gewicht gekregen. Ego: het bewustzijn van een zelf, het begrip van een ik of onze identiteit; zoveel woorden voor hetzelfde begrip. Jan Kersschot noemt het de gewoonte om ons met de persoonlijkheid en zijn stemmetjes te identificeren. De Belgische...

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic