Mindful omgaan met kinderangsten

,

0

In dit boek maakt Panteleimon een gewaagde reis vanuit de middeleeuwen naar het jaar 2020. Best spannend, avontuurlijk, zelfs beangstigend. Dankzij mindfulness en de wijze raad van o.a. Vero de kluizenaar slagen Panteleimon, Harlemoet de hofnar en zijn ouders erin om met niet-oordelende wijsheid en mededogen hun angsten te onderkennen, te accepteren en te overwinnen.
De verhalen die samen toch één geheel vormen, zijn opgebouwd rond de 'normale' kinderangsten. Die horen nu eenmaal bij elke ontwikkelingsfase. Toch kunnen deze angsten kinderen én opvoeders van slag brengen. Dit boek biedt jou en de kinderen niet enkel vele meditatieve vaardigheden aan, maar ook inzichten en tips uit andere psychologische stromingen.
Het boek richt zich tot kinderen van ca. 9 tot 12 jaar, maar ook tot ouders, leerkrachten en therapeuten die voor hen zorg dragen. Het veronderstelt een volgehouden engagement om dit boek SAMEN met de kinderen én in dialoog met hen te doorgronden.
Over de auteurs:
VERONIQUE BENOIT is kinesitherapeut. Ze volgde een opleiding tot psychotherapeut aan de Academie voor Integratieve Psychologie in Gent. Daarnaast is ze mindfulness-trainer en medeoprichter van KiddyMinds vzw. In haar privépraktijk begeleidt ze volwassenen die lijden onder de hedendaagse stress. De voorbije jaren groeide ook haar interesse voor kinderen met emotionele moeilijkheden.
BERTI PERSOONS is leraar en geeft mee vorm aan het gelijke onderwijskansenbeleid in het buitengewoon lager onderwijs. Hij is medeoprichter van KiddyMinds vzw. Nadat hij de opleiding als mindfulness-trainer aan het Instituut voor Aandacht en Meditatie afrondde, startte hij de 4-jarige therapeutenopleiding aan de Educatieve Academie te Berchem.
Verschenen in
Genre
Gezondheid & Psychologie
Aantal pagina’s
200
Laatste editie
11 november 2011
Uitgeverij
Uitgeverij Acco C.V.
ISBN
9789033485732

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic