Mindfulness

0

Handboek Mindfulness
De aandachtsvolle therapeut
Mindfulness wint aan populariteit en wordt steeds vaker met succes toegepast in de geestelijke gezondheidszorg. Toch bestaan er ook vooroordelen over, en kan het lastig zijn om mindfulness te integreren in een reguliere therapeutische behandeling. Want is mindfulness een methode, of eerder een levensvisie?
In dit boek wordt mindfulness op beide manieren beschreven. Als methode: voor therapeuten die mindfulness willen integreren in individuele psychotherapie. Hierbij is het cognitief gedragstherapeutisch denkkader als uitgangspunt genomen. Maar ook als levensvisie: voor het verbeteren van de therapeutische relatie en door het zelf beoefenen van mindfulness.
Dit handboek voor therapeuten is zeer toegankelijk geschreven en bevat een duidelijke structuur. De lezer wordt uitgenodigd om mindfulness op verschillende manieren te begrijpen en toe te passen: zowel op de werkvloer als persoonlijk. Naast een wetenschappelijke onderbouwing bevat dit boek ook praktische voorbeelden en oefeningen.
--------------------------------------------------------------------------------
Over de auteur(s):
Monique Hulsbergen (1968) is psychotherapeut en supervisor bij de Vereniging voor Gedragstherapie en Cognitieve Therapie. Zij is vanaf 1992 werkzaam in de geestelijke gezondheidszorg en werkte bij diverse instellingen (Riagg, Algemeen psychiatrisch ziekenhuis en Algemeen ziekenhuis). Vanaf 2007 werkt zij als vrijgevestigd psychotherapeut te Zutphen. Verder geeft zij trainingen op het gebied van mindfulness. In 2009 publiceerde ze samen met Ernst Bohlmeijer het Boom Hulpboek Voluit leven – Mindfulness of de kunst van het aanvaarden.
--------------------------------------------------------------------------------
Ook van de auteur(s):
Voluit leven[apr. 2009]
Verschenen in
Genre
Gezondheid & Psychologie
Aantal pagina’s
239
Laatste editie
27 november 2009
Uitgeverij
Boom
ISBN
9789085067986

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic