Miss garnet's engelen

6

Na de dood van haar vriendin en huisgenote besluit de gepensioneerde lerares Julia Garnet om voor een half jaar naar Venetië te gaan. Door de overweldigende schoonheid van de stad smelten de aanvankelijke reserves van Julia langzaam weg. Zij raakt betoverd door de vele afbeeldingen van engelen die ze ziet, en duikt in de Apocriefe boeken om het verhaal van aartsengel Rafaël en Tobias te lezen. Haar ontmoetingen met een Engelse tweeling die restauratiewerkzaamheden verricht in een kleine kapel, en met een Italiaanse kunsthistoricus maken haar nog bewuster van het bestaan van engelen. Wanneer Julia voor het eerst in haar leven echt verliefd wordt, verandert haar leven voorgoed.

Verschenen in
Genre
Literatuur & Romans
Laatste editie
10 oktober 2002
Uitgeverij
Uitgeverij Maarten Muntinga B.V.
ISBN
9789056951276 , 9789058312228
Advertentie

Lezersrecensies (1)

zware onderwerpen, luchtig beschreven

door: weaverannie 1 like
Miss Garnet is een gepensioneerde lerares geschiedenis. Ze is nooit getrouwd geweest en woonde jarenlang samen met een vrouwelijke collega. Als die overlijdt verhuurt Julia (Garnet) haar woning en vertrekt naar Venetië. Ze huurt daar voor een half jaar een appartement. De schoonheid van Venetië,...

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Favoriet van


Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic