Mombakkes

1

Vastenavond 1978. Zoals elk jaar komen er gekken langs in het huis van Frank. Nu hij vijftien is, wil hij er eindelijk een keer bij zijn. Hij heeft het allemaal gepland, van het wachten tot zijn zusje slaapt, tot het opengooien van de woonkamerdeur en zeggen dat hij wil deelnemen aan het feest. Deze keer laat hij zich niet wegsturen.
Maar wie zijn die Vastenavondgekken en wat doen ze? Waarom doet Mercedes zo geheimzinnig en waarom vertellen zijn ouders hem niets? De weg van zijn bed naar beneden is lang. Het geeft Frank de tijd om na te denken. Over zijn hoogst bijzondere vader, zijn excentrieke opa en het keldervolk van weleer. Of over Diederik, zijn broer die maar half is en die wegliep om nooit meer terug te komen. En over de grote schande, die als een deken over hun huis hangt en de wereld angstvallig buiten houdt.
Frank vindt een plek op de eerste rij, vanwaar hij zijn ouders kan zien en de mysterieuze gekken. Hij wacht er tot zijn ouders de gekken ontmaskeren. Of gaat het dit jaar andersom?
In dit intrigerende en meeslepende verhaal van DO VAN RANST vallen alle maskers af. Zijn vorige boek Moeders zijn gevaarlijk met messen werd bekroond met een Boekenleeuw, de Inclusieve Griffel 2008 en de Prijs Knokke-Heist Beste Jeugdboek 2008.
Verschenen in
Genre
Young Adult
Aantal pagina’s
168
Laatste editie
22 februari 2010
Uitgeverij
Davidsfonds
ISBN
9789059083448
Advertentie

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic