Mont Ventoux, berg van de waanzin

0

Van Simpson tot Armstrong: de bovenmenselijke controntatie tussen de wielerhelden van de Tour en de kale reus van de Provence
De Mont Ventoux. Als een eenzame reus verrijst hij met zijn ruige verschijning te midden van het lieflijke, zacht glooiende landschap van de Provence. Maar de Mont Ventoux is meer dan een toeristische trekpleister, en meer dan een zeldzaam natuurgebied. Het is de Olympusberg van de wielersport, waar eens om de zoveel jaar de wielergoden samenkomen om de ultieme titanenstrijd uit te vechten tijdens de Tour de France, en waar duizenden gewone stervelingen hun lot beproeven om de kale berg met spier- en wilskracht te bedwingen en als halfgoden terug te keren.
Dit boek schetst een uniek historisch overzicht van de beklimmingen van de Mont Ventoux in de Tour de France. Het vertelt hoe de wielerhelden van de dag, van Eddy Merckx tot Andy Schleck, één voor één ongewoon gedrag vertoonden of gedreven werden door een vlaag van waanzin in hun gevecht met de reus van de Provence. Van Lance Armstrong, die de ritzege uit handen gaf aan Marco Pantani, tot Louison Bobet, die gefolterd werd door vreselijke spierpijn, en Tom Simpson, die zelfs zijn leven gaf voor deze berg. Want de Mont Ventoux, de berg van de waanzin, laat niemand onveranderd.
Verschenen in
Genre
Lifestyle & Vrije tijd
Aantal pagina’s
112
Laatste editie
15 november 2010
Uitgeverij
Zuidnederlandse Uitgeverij ZNU
ISBN
9789044726664
Advertentie

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic