Mooier dan de vlek

1

In het donker word ik ook vlek. Dan zijn we niet langer met zijn tweeën. In het donker vallen we perfect samen. Met mijn vingertoppen kan ik de contouren van de vlek voelen, net als een blinde, die een heel verhaal in het donker kan lezen. De vlek is mijn verhaal, laat ik het vertellen.
Samen met Min, oom en een wonderlijke muziekdoos leeft Yasmine op de zolderverdieping van een oud herenhuis. Het begin is mooi, zoals vaak het geval is met een begin. Oom laat haar ronddwalen in een droomwereld vol bizarre figuren. Op even dagen is ze zijn elfje, op oneven dagen zijn prinsesje.
Maar haar droomwereld wordt even abrupt als de enige spiegel in het huis aan diggelen geslagen. Op school heeft Yasmine het zwaar. Haar klasgenoten zien niet de prinses, maar enkel een meisje met een lelijke vlek. Nacht na nacht danst Yasmine de pijn weg. Tot op de dag dat Samuel zijn intrede doet. Tegen hem is geen dans opgewassen…
KARLA STOEFS leidt je binnen in het hartverscheurende relaas van een bijzonder meisje. Wreedheid en onverschilligheid zetten haar aan tot een zelfverwoestende dans. Een dans die blijft nazinderen en ook voor een sprankeltje hoop zorgt.
Verschenen in
Genre
Kind & Jeugd
Aantal pagina’s
56
Laatste editie
08 september 2008
Uitgeverij
Davidsfonds
ISBN
9789059082854
Advertentie

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Favoriet van


Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic