Moord als enige oplossing (POD)

,

6

Vaak rijpt het plan om iemand te doden. De overtuiging groeit dat moord de enige oplossing is voor een onleefbare situatie. Maar voor de volksjury van het Hof Van Assisen verschrompelt het grote gelijk van de daders tot emotionele waanzin. De confrontatie met het verdriet van de anderen tijdens het proces is schokkend. Omdat men haar vader wilde breken, werd Stefanie De Mulder beestacht vermoord. Het hoofd van Geert Van Arwegen werd afgesneden door de minnaar van zijn vrouw. Linda Couvreur zaagde haar overspelige echtgenoot aan stukken. Maurits Van Gele vermoordde zijn moeder en eenmaal vrij ook zijn buurvrouw. Barman Gert Van Roy werd gegijzeld en afgeslacht door drie jonge boeven in geldnood. Huisarts Lucien Raes vermoordde zijn opstandige vrouw met een insulinespuit. Juwelier Stéphan Peigneux wilde als homo leven en daarom moest zijn vrouw sterven.
De smoorverliefde Arnold Tielens schoot zijn geliefde dood nadat ze hem had verlaten.
Verschenen in
Genre
Mens & Maatschappij
Laatste editie
05 september 2007
Uitgeverij
Standaard Uitgeverij
ISBN
9789002223266

Steun je favoriete boekhandel

Bestel je boeken op Hebban bij Libris of Blz. en steun een boekhandel bij jou in de buurt. Vanaf €15,- gratis bezorgd.

Bestel het boek bij Libris vanaf 18,99
Bestel het boek bij Blz. vanaf 18,99
bestellen
bestellen
bestellen
Proxisbestellen
Boeken.combestellen

  Klik hier voor een overzicht van alle aanbieders

Hebban recensie

Alles wat men van een True Crime boek verwacht

door Eric Diepvens op 30-09-2007

In tegenstelling tot mijn eerdere kennismaking met true crime, De internetmoorden, bevat dit boek geen verhalen die gedestilleerd zijn uit samenraapsels van krantenartikelen en webpagina’s. Moord als enige oplossing bericht daarentegen uit de eerste hand. Verklaarbaar omdat de auteur uit hoofde van zijn beroep als gerechtsjournalist al bijna veertig jaar de Belgische Hoven van Assisen...


Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic