Moord in de abdij

17

Vrijwel niemand weet dat Ierland veertien eeuwen geleden een - zelfs in onze ogen - zeer moderne en geëmancipeerde samenleving was. Zuster Fidelma van Kildare is nog maar midden in de twintig, maar heeft toch al een hoge post in het Ierse rechtssysteem. Daardoor wordt ze regelmatig gevraagd ingewikkelde kwesties te onderzoeken en als rechter ruzies te beslechten.

Dacán, een zeer gerespecteerd geleerde met een hoge positie binnen de Keltische kerk, is vermoord in de afgelegen abdij van Ros Ailithir in het Ierse koninkrijk Muman. Het naburige koninkrijk Laigin wil dit voorval aangrijpen om van Muman schadevergoeding af te dwingen en de betrekkingen komen op scherp te staan. De stervende koning Cathal van Muman verzoekt Fidelma de moord te onderzoeken en de dreigende oorlog met Laigin te voorkomen. Met als enige gezelschap de Ierse krijger Cass - en met maar erg weinig tijd - gaat Fidelma op weg naar de verre abdij. Ze ontdekt al snel dat er veel meer achter de moord op Dacán zit dan een politiek steekspel. De sombere, spookachtige abdij blijkt het middelpunt van een sluwe en verrassende intrige...

Verschenen in
Oorspronkelijke titel
Suffer Little Children
Serie
Zuster Fidelma (3)
Genre
Thrillers & Spanning
Vertaald door
Hans van den Boom
Laatste editie
07 juni 2006
Uitgeverij
Arboris
ISBN
9789034315137 , 9789086060047

Steun je favoriete boekhandel

Bestel je boeken op Hebban bij Libris of Blz. en steun een boekhandel bij jou in de buurt. Vanaf €15,- gratis bezorgd.

Bestel het boek bij Libris vanaf 14,95
Bestel het boek bij Blz. vanaf 14,95
bestellen
bestellen
bestellen
Proxisbestellen

  Klik hier voor een overzicht van alle aanbieders

Advertentie

Hebban recensie

Beste Fidelma tot dusver

door Marco Books op 22-08-2005

Met Moord in de abdij neemt Peter Tremayne de lezer voor de derde maal mee naar de zevende eeuw. De vorige twee boeken over de Ierse non Fidelma waren nog uitstapjes naar Engeland en Rome. Dit keer blijft ze gelukkig in eigen land. Gelukkig, omdat we eindelijk meemaken hoe haar leven in Ierland eruit ziet. Maar ook ditmaal is ze op reis omdat er weer een hoge geestelijke is vermoord.

Als we ...

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Favoriet van


Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic