Moord in de senaat

2

Het donderdagse debat in de fraaie zittingszaal van de Senaat verloopt rustig en voorspelbaar. Tot plots een flamboyante gekozene het uitgilt. Er vallen bloeddruppels uit de hoge koepel op haar geföhnde haardos. Voor het eerst in de geschiedenis van België lijkt een achtbaar parlementslid binnen de muren van het statige Paleis der Natie te zijn vermoord.

Niemand weet hoe deze pijnlijke en hoogst vervelende zaak moet worden aangepakt, want speurders kunnen niet zomaar aan de slag. Iets te veel politici roepen overigens hun onschendbaarheid in. Het parlementsgebouw blijkt een heus labyrint met zolders, kelders, verborgen kamertjes en ondergrondse gangen te zijn.

Wie vermoordde backbencher Willy Paulussen? Waarom, want deze senator genoot aanzien? Hoe wisten de daders te ontsnappen uit het superbeveiligde parlementsgebouw? Welke links is er met het verdwenen schilderij van Permeke? Gelukkig zet een tipgever, ook een politicus, de beeldschone rechercheur Aysun Yüksl op weg.

Tegelijk gaan de betweterige senator Fred Berckmans en het intelligente Kamerlid Maaike Dottermans zelf op onderzoek. Waarom werd deze logebroeder afgemaakt? Is het een politieke afrekening? Of reikt de financiering van deze misdaad tot ver buiten de landsgrenzen? De netwerken van sommige politici verbazen. En welke geheimen verbergen de parlementsmuren nog meer?

Deze thriller speelt zich af om en rond de Wetstraat, het zenuwcentrum van België. Vanzelfsprekend is elke gelijkenis met nog levende of reeds overleden personen totaal fictief.
Verschenen in
Genre
Thrillers & Spanning
Laatste editie
09 oktober 2009
Uitgeverij
Van Halewyck
ISBN
9789056179410
Advertentie

Lezersrecensies (1)

door: Peter Roosen 1 like

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic