Moord met citroen

2

Bruno en Brunhilde denken dat ze de buurvrouw hebben doodgegooid met een citroen. Samen met hun vriend Ben vluchten ze voor de politie op een motor met zijspan. Om verborgen te blijven verzinnen ze steeds wat nieuws. Ze doen alsof ze acteurs zijn, of prinses met lijfwacht, of leiders van een drugskartel.
Misverstanden, een gekust prinsessenhandje, pruiken, een verliefde agent en een drugs producerende apotheker maken dit boek tot een achtbaan, vol uitbundige fantasie, heerlijke dialogen, geweldige humor en verrassende wendingen.

Bekroond met de zilveren Sanlam-prs voor jeugdliteratuur (Zuid-Afrika).
Verschenen in
Genre
Literatuur & Romans
Aantal pagina’s
176
Laatste editie
30 oktober 2015
Uitgeverij
De Vrije Uitgevers
ISBN
9789491583735
Advertentie

Lezersrecensies (2)

Rijk aan fantasie

door: Esther Spek 1 reactie 1 like
Bruno en Brunhilde broer en zus moeten vluchten voor de politie. Ze zijn bang dat ze opgepakt worden omdat ze per ongeluk de buurvrouw hebben dood gegooid met een citroen. Ze vragen vriend Ben om hulp omdat hij een motor met zijspan heeft. Met z'n drieën gaan ze op pad naar een dorpje omdat ze...

Grappig

door: Antoinette Schram 1 like
Moord met citroen van Jelleke Wierenga is absoluut een van de meest bizarre gefantaseerde verhalen die ik ooit gelezen heb. Dat begint als twee tieners denken dat zij hun buurvrouw hebben vermoord met een citroen. De tweeling Bruno & Brunhilde verzinnen tijdens hun vlucht allerlei waanzinnige...

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic