Morren

7

Spots 1

In 1991 verdwijnt de Hongaarse Kristina Csizar uit het landhuis Morren. Er gaan geruchten dat de steenrijke familie Van Walsum, eigenaren van Morren en werkgevers van Kristina, een duistere rol speelden bij haar mysterieuze verdwijning. Ondanks intensief speurwerk in Nederland en Hongarije ontbreekt van Kristina elk spoor en tenslotte geeft de CRI haar op als blijvend vermist. Robert van Walsum sust de gemoederen in IJsselmonde met gulle gaven voor het goede doel.

Zeven jaar later krijgt de inspecteur Ben van Arkel een tip dat Kristina mogelijk nog leeft. Hij heeft zijn echtscheiding verwerkt en bijt zich als een terriër vast in de zaak. Stukje bij beetje ontrafelt hij de raadsels rond Kristina's verdwijning. Er ontstaat landelijke belangstelling na het geruchtmakende artikel Dutroux in de polder van misdaadverslaggever Toon van Gelder, die verliefd was op Kristina en de Van Walsums haat als de pest.

De Grondbank, eigendom van Van Walsum, komt in opspraak na een opzienbare gijzeling door een groep gedupeerde Hongaren. En wat is er waar van de oude geruchten over een fruwelijke gewoonte van Robert van Walsum en zijn griezelige rentmeester Kjell?

Verschenen in
Oorspronkelijke titel
Morren
Serie
Ben van Arkel (4)
Genre
Literatuur & Romans
Laatste editie
30 juni 2000
Uitgeverij
Uitgeverij Ellessy
ISBN
9789070282752


Door lezers

Thriller Club / Ben van Arkel – Jacob Vis
09 juli 2017 15 reacties
  Meer artikelen
Advertentie

Hebban recensie

Een spectaculair verhaal

door Ine Jacet op 07-06-2004

Morren van Jacob Vis dateert uit 2001 en is het meest spectaculaire verhaal dat ik tot dusver gelezen heb uit de Ben van Arkel-reeks. De Hongaarse Kristine is lang geleden verdwenen uit het landhuis Morren te IJsselmonde. De zaak is nooit opgehelderd maar door een incident wordt deze kwestie weer actueel. In de dorpsgemeenschap broeide het van geruchten over de betrokkenheid van de rijke familie...


Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic