Morrissey, Morrison & Van Morrison

0

Morrissey, Morrison & Van Morrison is de tweede verhalenbundel van Johan van Tilburg (1970), opvolger van De man die naar Engeland wilde lopen (april 2014).

De sfeer en thematiek zijn duidelijk realistischer, grimmiger, dan bij zijn voorganger. Engagement en melancholie zijn twee centrale thema's. Daarnaast herbergt de bundel enkele referenties aan klassieke popmuziek.
Ondanks de ontnuchterende toon valt niet te ontkennen dat het de schrijver regelmatig gelukt is, wat sprankjes hoop en ironie tussen de regels door te laten sijpelen.

Laat u verrassen door verhalen over:
Lennon en Bowie, in een gezamenlijke akoestische set. De Leuvense kotmadam Blanka. De man met de hoed, in de 'Horst Schimanski-Citroën'. Egeïsche Zee Melancholie, vér weg van 'meningenland Holland'. Een tot leven gekomen schaakbord-paardensprong. De douairière. De moeder van de moordenaar. Een charismatische man, én een man van d'oude stempel. Triënnium Blues. Mijn meisje met de flaporen. Engelbert. D'n Hugo. De cipressen van het Vlaamse land. Silvesterabend in Heidelberg. December in november. Thuiskomen.
Verschenen in
Genre
Korte verhalen , Literatuur & Romans
Aantal pagina’s
292
Laatste editie
05 september 2014
Uitgeverij
Brave New Books
ISBN
9789402121254 , 9789402122022

Steun je favoriete boekhandel

Bestel je boeken op Hebban bij Libris of Blz. en steun een boekhandel bij jou in de buurt. Vanaf €15,- gratis bezorgd.

Bestel het ebook bij Libris voor 9,95
Bestel het ebook bij Blz. voor 9,95
bestellen
bestellen
Boeken.combestellen
Proxisbestellen

  Klik hier voor een overzicht van alle aanbieders

Bestel dit ebook vanaf  €9,95 bijAdvertentie

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic