Mr Darcy's dochters

8

Het is een algemeen aanvaarde waarheid dat een vrijgezel die in het bezit is van enig fortuin, graag met een vrouw wil trouwen. Zo begint Pride and Prejudice, het verhaal over een aantal mensen die hun vooroordelen dienen te overwinnen om de ware liefde te leren kennen. Na vele perikelen weten Elizabeth Bennet en Mr. Darcy elkaar eindelijk te waarderen, trouwen ze met elkaar en leven ze nog lang en gelukkig. Hiermee eindigt de roman van Jane Austin. Zoals bij veel stukgelezen boeken kan de ware liefhebber er eigenlijk nooit genoeg van krijgen.

Auteur Elisabeth Aston is zo'n fan en bij gebrek aan een officieel vervolg verzon zijn het zelf maar. Mr. Darcy's dochters gaat voornamelijk over de vijf zusters Camilla,, Letitia, de tweeling Belle en Georgina, en Aletha. Hun amoureuze avonturen in de Londense society vormen de kern van dit boek. Maar zij worstelen, net als hun beroemde papieren ouders, met de heersende mores van hun tijd, zoals de druk om een geschikte partner te vinden.

Verschenen in
Genre
Literatuur & Romans , Feelgood
Laatste editie
01 januari 1999
Uitgeverij
BBNC Uitgevers
ISBN
9789045301624
Advertentie

Lezersrecensies (2)

Leuk om te lezen

door: Caterpillar 1 like
Een vervolg op pride and prejudice. Je bent toch nieuwsgierig van wat er erna is gebeurt. Ze hebben vooral dochters die hun eigen leven lijden en maken zo wat mee. Het wil bijna het zelfde lopen als wat hun ouders mee maken maar toch is het heel anders geschreven. Er echte aan rader om eerlijk te...

Een heerlijk vervolg op Pride&Prejudice!

door: Katrin Adriaensen 1 like
Een 20-tal jaren na het huwelijk van Mr. Darcy en Elisabeth Bennet, 5 dochters en 2 zonen later... Mr & Ms Darcy zijn op handelsmissie naar Constantinopel en laten hun 5 dochters in Londen logeren bij de Fitzwilliams, onder hoede van Fanny, zelf moeder van 2 kinderen. Laat het nu zijn dat de 5...

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Favoriet van


Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic