M.u.i.s.

5

Top25's 1
Muis weet niets meer van zijn welgestelde achtergrond: van het landgoed de Schuylenborgh met het luxe huis waarin hij geboren is, en van de schitterende tuinen eromheen. Hij herinnert zich ook weinig van zijn ouders die op reis zijn gegaan. Als hun boot vergaat op zee, moet er iemand voor Muis zorgen. Zijn oom wil Muis wel opnemen, maar hij zit diep in de schulden. Muis is de enige die zijn erfenis in de weg staat. Gelukkig ziet kindermeisje Hanny de dreiging en neemt zij Muis mee naar een veilige plek om voor hem te zorgen. Muis heeft een heerlijk leven totdat de gemene meneer Knoop langskomt, Hanny bedreigt en Muis ontvoert. Knoop stopt Muis in een afschuwelijk internaat. De enige herinnering van Muis aan zijn leven bij Hanny is een medaillon dat hij van haar heeft gekregen. Zal Muis ooit kunnen terugkeren naar zijn oude leven?
Verschenen in
Genre
Kind & Jeugd
Vertaald door
Lidwien Biekmann
Laatste editie
09 september 2011
Uitgeverij
Van Goor
ISBN
9789047513988

Lezersrecensies (2)

Een reusachtig verhaal over een Muisje

door: SusanFenna 1 like
Ik was een jaar of acht toen ik voor het eerst begon aan mijn avontuur in M.U.I.S. en nu, zeven jaar later, ben ik ernaar terug gekeerd om het opnieuw te beleven. Muis' eerste herinneringen zijn van Moe Pleegsma en haar man Isaac op boerderij Rozehoeve. Hoewel het leven er niet altijd makkelijk...

Aanrader

door: Bernice 1 like
Ik vind dit een heel goed boek! Leuk geschreven, een spannend avontuur en ook al ben ik geen kind meer, ik heb ervan genoten. Een aanrader!

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Favoriet van


Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic