Munchen '38

1

De geschiedenis volgens Dirkje Kuik

In München 38 geeft Kuik op haar eigen, volstrekt authentieke wijze de staatkundige politieke neergang weer van een verzameling Europese staten eind negentiende, eerste helft twintigste eeuw. In biografische schetsen tekent de auteur de belangrijkste persoonlijkheden die dit verval begeleid hebben. De noodlottige burgeroorlogen en wereldoorlogen gaven het verval een bijzonder smerig en gewelddadig karakter, met als hoogtepunt van stupiditeit de politieke uitverkoop van de Republiek Tsjecho-Slowakije aan het toenmalige totalitaire Duitsland. Dat alles heeft Kuiks bijzondere aandacht.
In dit `wandtapijt zijn jeugdherinneringen verweven en portretten van haar overleden ouders. Ironisch getinte, kritische portretten, die tevens een kleine verering zijn.
Dirkje Kuik illustreerde de bundel met een serie gewassen tekeningen: Vechtende egels. Deze schitterende prenten geven een eigen, extra dimensie aan deze uitgave. München 38 is het laatste boek dat Dirkje Kuik heeft kunnen afronden.
Verschenen in
Genre
Literatuur & Romans
Laatste editie
13 oktober 2008
Uitgeverij
Uitgeverij De Arbeiderspers B.V.
ISBN
9789029566049
Advertentie

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic