Mysteries in Drenthe

2

Het raadsel van de witte wieven

Men neemt ze al waar sinds de tijd dat de Germaanse West-Friezen hier leefden, waar priesteressen altijd in het wit gekleed gingen: de witte wieven. Na hun dood bleef men deze juffers eer betuigen bij hun graven, waar hun gedaanten tot de dag van vandaag nog gezien werden...

De moord op Mina Koes bij Schottershuizen

Ten oosten van Schottershuizen ligt in een strookje niet-ontgonnen land met wat bos en een veentje een veldkei met de amper leesbare initialen M.K. Daar zou op 30 mei 1881 de dienstbode Mina Kroes door de veenarbeider Remmelt van der Hulst doodgeslagen zijn. Het gruwelijke gebeuren werd lange tijd nog bezongen op jaarmarkten en tot op de dag van vandaag nog opgevoerd als theaterstuk.

In dit boek vindt u deze en vele andere wonderlijke, mysterieuze en soms gruwelijke misdaden en onverklaarbare verschijnselen die zich afspelen in provincie Drenthe.

De serie Mysteries in ...

Iedereen kent ze, de mysterieuze verhalen en onverklaarbare verschijnselen die zich in de eigen streek hebben afgespeeld. Verhalen van lang geleden die een geheel eigen leven zijn gaan leiden, maar ook recente gebeurtenissen die onverklaarbaar of onopgelost zijn en die je de stuipen op het lijf kunnen jagen. Per provincie zijn tientallen verhalen gebundeld, met een duidelijke referentie aan waar het verhaal zich heeft afgespeeld. Herkenbaar en spannend en met de uitdaging of u de plaats delict durft te bezoeken.

Verschenen in
Genre
Reizen & Talen
Laatste editie
28 oktober 2009
Uitgeverij
A.W. Bruna LeV.
ISBN
9789044960051

Lezersrecensies (1)

Mooi geschreven door Martijn J. Adelmund

door: Rene Hoornweg 1 like
Een van de boeken van Martijn J. Adelmund. Hij beschrijft actuele en historische mysteries in Drenthe. Bekende verhalen zoals Berend Botje, de Witte Wieven, het meisje van Ylde, hunebedden, UFO waarnemingen, de reuzen Brammert en Ellert komen aan de orde. Hij put uit kranten, boeken en gesprekken...

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic