Mysteries in Gelderland

1

De wonderbare bron van Batenburg

Batenburg was vroeger een van de belangrijkste burchten van gelderland. Hier woonde de jonkvrouw van Wychen, die gehuwd was met de heer van Batenburg, bekend als ‘de wreedaard van de Maaskant’. In de kelders beging hij zijn gruweldaden. Ze zijn er nog steeds, onder de prachtige ruïne die inmiddels overgroeid is door welig groen. Dit is de plaats waar, door de vrome jonkvrouw ooit een wonder plaatsvond.

Highschool-horror in Wageningen

In 1996 geeft de horrorfilm Scream een nieuwe impuls aan de zogenaamde highschool-horror: beestachtige moordpartijen houden een middelbare school in de ban. In de nazomer van dat jaar wordt de film werkelijkheid in Wageningen. De ouders van de 17-jarige vwo-leerlinge Eva worden vermoord in hun bungalow, vlakbij Pannekoekenhuis De Panoramahoeve. De dader deed iedereen versteld staan…

In dit boek vindt u deze en vele andere wonderlijke, mysterieuze en soms gruwelijke misdaden en onverklaarbare verschijnselen die zich afspelen in de provincie Gelderland.

Verschenen in
Genre
Reizen & Talen
Laatste editie
28 oktober 2009
Uitgeverij
A.W. Bruna LeV.
ISBN
9789022992760 , 9789044960259

Steun je favoriete boekhandel

Bestel je boeken op Hebban bij Libris of Blz. en steun een boekhandel bij jou in de buurt. Vanaf €15,- gratis bezorgd.

Bestel het boek bij Libris vanaf 12,50 Bestel het ebook bij Libris voor 4,99
Bestel het boek bij Blz. vanaf 12,50 Bestel het ebook bij Blz. voor 4,99
bestellen
bestellen
bestellen
Proxisbestellen
Boeken.combestellen

  Klik hier voor een overzicht van alle aanbiedersLezersrecensies (1)

Voortreffelijk boek

door: Rene Hoornweg 1 like
Martijn J. Adelmund weet wederom een aantal voor ons bekende historische gebeurtenissen uit Gelderland de revue te laten passeren. Dr. Faust, De Lohengrin sage, de witte Wieven, en tal van spookverhalen en Jomanda ontbreekt in dit rijtje ook niet. Ook ontbreekt een persoonlijk spookverhaal van zijn...

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic