Mysteries in Nederland - Amsterdam

2

De bultenaar van Buiksloot
Buiksloot, voorheen polderland, is tegenwoordig een deel van Amsterdam-Noord. Vroeger kwam hier vaak een gebochelde marskramer, die dan verder zijn ronde maakte richting Hoorn en Enkhuizen. De gebochelde marskramer, ook wel 'de bultenaar' genoemd, kon mensen beheksen. Dit is het verhaal van een van de slachtoffers, met een glansrol voor tante Cor uit de Driehoekstraat in de Jordaan.

Het huis met de hoofden op de Keizersgracht
Dit statige herenhuis aan Keizersgracht 123 dankt zijn naam aan een macaber voorval uit de zeventiende eeuw. Hier zou een dienstmeid met een vleesmes het hoofd van zeven rovers hebben afgesneden. Het huis staat er nog en is tegenwoordig een rijksmonument.

In dit boek vindt u deze en vele andere wonderlijke, mysterieuze en soms gruwelijke misdaden en onverklaarbare verschijnselen die zich afspelen in Amsterdam.

De serie Mysteries in …
Iedereen kent ze, de mysterieuze verhalen en onverklaarbare verschijnselen die zich in de eigen streek hebben afgespeeld. Verhalen van lang geleden die een geheel eigen leven zijn gaan leiden, maar ook recente gebeurtenissen die onverklaarbaar of onopgelost zijn en die je de stuipen op het lijf kunnen jagen. In dit boek zijn tientallen verhalen gebundeld, met een duidelijke referentie aan waar het verhaal zich heeft afgespeeld. Herkenbaar en spannend en met de uitdaging of u de plaats delict durft te bezoeken.

Verschenen in
Genre
Reizen & Talen
Laatste editie
28 oktober 2009
Uitgeverij
A.W. Bruna LeV.
ISBN
9789022993460 , 9789044964448

Lezersrecensies (1)

Amsterdam, een mysterie

door: Rene Hoornweg 1 like
Maria is er wel 56 keer verschenen, dus de stad lijkt haast goddelijk, maar vergis u niet. Hier liet Willem 'de Neus' Holleder heel wat mensen liquideren. Een stad van hoeren en heiligen, een stad waar de heren van Aemstel eeuwen regeerden, waar nonnen in de goot begraven worden, maar ook heksen en...

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic