Mysteries in Nederland - De Noordzee

4

De spoken van Katwijk
De Katwijkers hebben er mee leren leven. Elke grote storm die komt opzetten, wordt voorafgegaan door angstig gegil van mensen in doodsnood en het geluid van rammelende ankerkettingen. Lang geleden namelijk weigerden de Katwijkers de reddingsboten uit te zetten, omdat de pest was uitgebroken op het schip dat in nood verkeerde. Alle schipbreukelingen verdronken jammerlijk in de storm. En wie goed kijkt, ziet nog hoe zij tevergeefs proberen de kust te bereiken…

Monstergolven in de Noordzee
Het is de schrik van elke zeevaarder: uit het niets opduikende monstergolven van tientallen meters hoog. Velen houden deze ‘freak waves’ voor sterke verhalen van zeelui. Maar op 1 november 2006, tijdens een zware noordwesterstorm, registreerde meetboei Schiermonnikoog-Noord een golf van maar liefst twintig meter. Zou het dan toch kunnen?

In dit boek vindt u deze en vele andere wonderlijke,mysterieuze, soms gruwelijke onverklaarbare verschijnselen die zich afspelen aan de Noordzee.

De serie Mysteries in Nederland Iedereen kent ze, de mysterieuze verhalen en onverklaarbare verschijnselen die zich in de eigen streek hebben afgespeeld. Verhalen van lang geleden die een geheel eigen leven zijn gaan leiden, maar ook recente gebeurtenissen die onverklaarbaar of onopgelost zijn en die je de stuipen op het lijf kunnen jagen. Per regio zijn tientallen verhalen gebundeld, met een duidelijke referentie aan waar het verhaal zich heeft afgespeeld. Herkenbaar en spannend en met de uitdaging of u de plaats delict durft te bezoeken.

Verschenen in
Genre
Reizen & Talen
Laatste editie
28 oktober 2009
Uitgeverij
A.W. Bruna LeV.
ISBN
9789022993866 , 9789044964547

Lezersrecensies (1)

De Noordzee en zijn geheimen

door: Rene Hoornweg 1 like
Ik heb dit boek ademloos gelezen. Wat zijn er toch veel mysteries en volksverhalen bekend van de Waddeneilanden, Zeeeland, Katwijk en de andere kunstplaatsen. Er zijn (mensen)haaien gezien, golven van 15 tot 30 meter, zeemeerminnen. Verhalen van zeerovers en hun verborgen schatten. Leer een stukje...

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic