Mysteries in Nederland - Den Haag

2

Het spook aan het Westeinde
Al in 1636 bleek uit brieven van een bewoonster dat er geen dienstmeid meer durfde te slapen op Westeinde 12, omdat een onzichtbare hand 's nachts de dekens van de bedden trok. Het moet op dat adres inmiddels een bovennatuurlijke drukte van jewelste zijn, want in de daaropvolgende eeuwen zijn er alleen maar spoken bijgekomen.
In 1997 bezocht paragnost Jan van der Heide het adres. Hij raakte overweldigd door wat zich daar had afgespeeld…

Horror onder de Haagse Hindoes
Op 28 januari 2006 werd een peuter, meer dood dan levend, binnengebracht bij het Juliana Kinderziekenhuis, waar ze later overleed. Volgens de ouders kwamen haar verwondingen door een val van de trap. Maar na onderzoek bleek dat ze stelselmatig geschopt, geslagen en uitgehongerd was met de bedoeling de duivel uit te bannen. Het kindje was door haar eigen ouders vermoord met Indiase voodoo.

In dit boek vindt u deze en vele andere wonderlijke, mysterieuze, soms gruwelijke onverklaarbare verschijnselen die zich afspelen in Den Haag.

De serie Mysteries in Nederland
Iedereen kent ze, de mysterieuze verhalen en onverklaarbare verschijnselen die zich in de eigen streek hebben afgespeeld. Verhalen van lang geleden die een geheel eigen leven zijn gaan leiden, maar ook recente gebeurtenissen die onverklaarbaar of onopgelost zijn en die je de stuipen op het lijf kunnen jagen. Per boek zijn tientallen verhalen gebundeld, met een duidelijke referentie aan waar het verhaal zich heeft afgespeeld. Herkenbaar en spannend en met de uitdaging of u de plaats delict durft te bezoeken.

Verschenen in
Genre
Reizen & Talen
Laatste editie
28 oktober 2009
Uitgeverij
A.W. Bruna LeV.
ISBN
9789044964745

Lezersrecensies (1)

Mysteries van Nederland - Den Haag. Een moordboek

door: Rene Hoornweg 2 likes
O, o de Haag, moordstad achter de duinen. Moorden, ondergrondse gangen, spoken op de Stille Veerkade, waterreuzen. Dit geweldige boek van Martijn J. Adelmund, met een bijdrage van Martijn Lindeboom, is wederom een juweeltje. Het geeft ons een kijk op het mysterieuze Den Haag. Martijn behandelt...

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic