Mysteries in Overijssel

4

Zwartkapje, de heks van Hasselt.

Hasselt, boven Zwolle, is een van de oudste bedevaartplaatsen in Nederland. Maar het centrum van verering, de zogenaamde 'Heilige Stede' blijkt tevens de plaats te zijn van een eeuwenoude heiligschennis. Het lijkt erop dat het Hasseltse heiligdom het toneel is van een strijd tussen goed en kwaad, waarin de heks Zwartkapje een opmerkelijk rol speelt.

De hellehond rond Enschede.

Het spookt rond Enschede. Nog geen 12 kilometer ten noorden van de stad ligt de Lutte -hellehond-stad bij uitstek - en 10 kilometer naar het zuidwesten ligt Haaksbergen, stad van Hagall, de Meester van de Jacht. Eens per jaar, rond Halloween komen ze bij elkaar, hond en meester. Samen maken ze de nacht onveilig, zo gaat het verhaal.

In dit boek vindt u deze en vele andere wonderlijke, mysterieuze en soms gruwelijke misdaden en onverklaarbare verschijnselen die zich afspelen in provincie Overijssel.

De serie Mysteries in... Iedereen kent ze, de mysterieuze verhalen en onverklaarbare verschijnselen die zich in de eigen streek hebben afgespeeld. Verhalen van lang geleden die een geheel eigen leven zijn gaan leiden, maar ook recente gebeurtenissen die onverklaarbaar of onopgelost zijn en die je de stuipen op het lijf kunnen jagen. Per provincie zijn tientallen verhalen gebundeld, met een duidelijke referentie aan waar het verhaal zich heeft afgespeeld. Herkenbaar en spannend en met de uitdaging of u de plaats delict durft te bezoeken.
Verschenen in
Genre
Reizen & Talen
Laatste editie
28 oktober 2009
Uitgeverij
A.W. Bruna LeV.
ISBN
9789022993026 , 9789044960754

Hebban recensie

Een boekje voor de leuk

door Remko Meddeler op 13-04-2007

Van alle Nederlandse provinciën is inmiddels een deel verschenen in de serie Mysteries in... Alleen Flevoland ontbreekt, omdat daar eerst een geschiedenis van mysterieuze, curieuze en onverklaarbare gebeurtenissen moet worden opgebouwd. Want dat is waar deze boekjes vol mee zouden staan. Het gaat zelfs zover dat redacteur Martijn J. Adelmund meent dat de verhalen de lezer “de stuipen op het...

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic