Mysteries in Utrecht

1

De Baarnse moordzaak

Op 27 oktober 1961 vindt een metselaar in de tuin van een villa in Baarn een menselijk geraamte in een oude stapelput. Volgens de patholoog-anatoom is het skelet van een vrouw en dateert het uit de oorlog. Op 4 november is het schrikken geblazen. Het skelet blijkt van veel recenter datum en de politie heeft drie teenagers aangehouden die ervan verdacht worden een vriendje te hebben vermoord.

De duivel in Nieuwegein

Het Nieuwegeinse stadsdeel Vreeswijk was vroeger een vissersplaatsje met daarbij een kasteel, de 'Gildenborch'. De burcht stond op de plek van het huidige Raadhuisplein. Hierlangs liep vanaf de Lek de weg naar Utrecht, en het was op deze weg dat een vader en een zoon een aantal vreemde ontmoetingen hadden, waardoor ze vermoedden dat de duivel met hen meeliep naar de bisschopsstad...

In dit boek vindt u deze en vele andere wonderlijke, mysterieuze en soms gruwelijke misdaden en onverklaarbare verschijnselen die zich afspelen in de provincie Utrecht.

De serie Mysteries in ...

Iedereen kent ze, de mysterieuze verhalen en onverklaarbare verschijnselen die zich in de eigen streek hebben afgespeeld. Verhalen van lang geleden die een geheel eigen leven zijn gaan leiden, maar ook recente gebeurtenissen die onverklaarbaar of onopgelost zijn en die je de stuipen op het lijf kunnen jagen. Per provincie zijn tientallen verhalen gebundeld, met een duidelijke referentie aan waar het verhaal zich heeft afgespeeld. Herkenbaar en spannend en met de uitdaging of u de plaats delict durft te bezoeken.
Verschenen in
Genre
Reizen & Talen
Laatste editie
28 oktober 2009
Uitgeverij
A.W. Bruna LeV.
ISBN
9789022992234 , 9789044960853

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic