Nachtbuffel

4

Spots 1 Top25's 1
Manuel, een student aan de universiteit van Mexico City, is in de rouw vanwege de zelfmoord van zijn beste vriend Gregorio, met wiens vriendin hij al twee jaar lang in het geheim een relatie heeft. De charismatische maar instabiele Gregorio laat hem na zijn dood een doos met papieren na ‘doordrenkt van wraak’ en kwelt Manuel verder door postuum een vriend uit de inrichting waarin Gregorio verbleef op hem af te sturen. Op een of andere wijze heeft Gregorio blijkbaar geweten dat hij verraden werd door de twee mensen van wie hij het meest hield. Terwijl Manuel wordt opgejaagd door Gregorio’s ‘erfenis’ verliest hij zichzelf in een wereld vol lust en woede, passie en verraad en het schemergevecht met de realiteit.
Verschenen in
Oorspronkelijke titel
El búfalo de la noche
Genre
Literatuur & Romans
Vertaald door
M. Westra , Mariolein Sabarte Belacortu
Laatste editie
12 oktober 2006
Uitgeverij
FMB Uitgevers
ISBN
9789049950477


Door lezers

Saskia in de Boekenhemel / Recensie: 'De ontembare' is beeldend en overdonderend
16 maart 2019 6 reacties
  Meer artikelen
Advertentie

Lezersrecensies (1)

“De nachtbuffel zal nu van jou dromen”

door: Wil 1 like
stond er op het briefje dat Manuel ontvangt na de zelfmoord van zijn bloedvriend Gregorio. Vanuit zijn urn en zijn as zat Gregorio weer achter me aan (…) het zat er dik in dat de dreigementen en codeboodschappen de een na de ander zouden blijven komen” – blz. 151. Het blauwe silhouet van de...

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic