Necropolis

, ,

7

DODENWERELD I

Necropolis

Nico De Braeckeleer, Lotte Troonbeeckx, Tom Vermeyen

Young Adults 13+

De zombies komen eraan. Ren! En kijk nooit meer om!

Necropolis. Dodenstad. Begraafplaats. Een plaats waar de doden rusten. Maar als een gemuteerd virus over heel de wereld mensen verandert in levende doden, krijgt het woord een heel andere, lugubere betekenis. In slechts enkele uren tijd nemen de zombies de wereld over. De mensen die het overleven vluchten om te ontkomen aan de ondoden. Ook de veertienjarige Eli en zijn zusje Ilna slaan op de vlucht. In een verbeten poging om de zombieplaag te overleven, verenigen ze zich met Maxim en Tabitha.

"Necropolis" is het huiveringwekkende, spraakmakende eerste deel van de Dodenwereld-zombietrilogie, geschreven door drie auteurs die gebeten zijn door het zombiegenre.

Een spannende mix van horror, suspense en mysterie waarin tieners de strijd aangaan om te overleven en mens(elijk) te blijven in een wereld waar de dood heerst. Zet je schrap voor een leeservaring die je nooit meer vergeet!

Voor jongeren vanaf 13 jaar

Nico, Lotte en Tom zijn drie auteurs die gebeten zijn door het zombiegenre.

Nico De Braeckeleer (°1974) schreef al tal van succesvolle griezelboeken voor de jeugd. Zijn vampiertrilogie 10+ 'Vampiervirus', 'Vampierwolf' en 'Vampier Eiland' is nagelbijtend spannend. Ook de twee bovennatuurlijke romans 'Nachtblauw' en 'Het enigma van 8' zijn van zijn hand.
Tom Vermeyen (°1979) is sinds 2004 actief in het film- en tv-wereldje. Hij heeft altijd een voorliefde gehad voor fictie. In 2010 ging hij van de productionele kant over naar de creatieve kant en werd hij scenarioschrijver. Verhalen bedenken en uitschrijven groeide uit tot een gezonde obsessie. Boeken schrijven was dan ook de volgende logische stap.
Lotte Troonbeeckx (°1990) kijkt/leest al van kleins af aan graag horror, fantasy en sci-fi en leeft vaak in haar eigen fantasiewereld. Daarnaast is ze ook een echte geek die graag nieuwe werelden verkent in verschillende games. Ze is er steevast van overtuigd dat ze tijdens een zombie-apocalyps niet lang zou overleven.

FRAGMENT:
Eli gooide het achterportier dicht en nam plaats op de passagiersstoel. Net toen hij het portier dichttrok bereikte de eerste grommer de auto. Anke. Donkere, lege oogkassen staarden hem aan. Gisteren moest ze nog knap geweest zijn. Dat verrieden haar hoge jukbeenderen en strakke kaaklijn, maar nu was ze enkel nog een monster dat uit was op voedsel om haar onnatuurlijke honger te stillen. Ze legde haar hand op het portier toen het met een klik dichtviel. Eli hoorde een wansmakelijke knak van een bot en hij schreeuwde het uit toen een vinger op zijn schoot viel.

ISBN: 9789462420410 - NUR: 284 - Prijs: 15,95 euro - 198 blz. - verschijnt februari 2016

Volg 'Dodenwereld' op Facebook!
http://www.facebook.com/Dodenwereld

Dodenwereld II, 'Necrofobie', wordt verwacht in het najaar van 2016!

Verschenen in
Serie
Dodenwereld (1)
Genre
Young Adult , Kind & Jeugd
Laatste editie
18 maart 2016
Uitgeverij
Kramat
ISBN
9789462420410

Steun je favoriete boekhandel

Bestel je boeken op Hebban bij Libris of Blz. en steun een boekhandel bij jou in de buurt. Vanaf €15,- gratis bezorgd.

Bestel het boek bij Libris vanaf 15,95
Bestel het boek bij Blz. vanaf 15,95
bestellen
bestellen
bestellen
Proxisbestellen
Boeken.combestellen

  Klik hier voor een overzicht van alle aanbieders

Hebban recensie

Vooral veel zombies en bloed

door Sophie leest op 06-04-2016

Door een ontsnapte lab-rat is er een gemuteerd virus in de Wereld verspreid. Op het eerste gezicht lijkt er niks aan de hand, op het uitsterven van de muggenpopulatie na, maar maanden later breekt er van de ene op de andere dag een plaag uit. Een groot deel van de mensheid verandert in zombies. Niet iedereen is geïnfecteerd, maar door de plotselinge uitbraak worden degenen die niet van tevoren...


Lezersrecensies (2)

Super boek

door: Pieter de neger 1 like
Jesus wat een saai boek is dit woorden kloppen niet ze moet echt nederlands gaan leren van spannendheid is ook niks te merken en k raak er verveeld van ik kijk nog liever naar een buizerd heel de dag dan dat ik dit boek nog een keer in mn hele facking leven lees

Lekker griezelen

door: Tamara Geraeds 1 like
Een heerlijk griezelboek voor jong en oud! Vanaf bladzijde een is het interessant. Je maakt als lezer kennis met een aantal uiteenlopende personages, die levendig en geloofwaardig worden neergezet. Er zijn geen ellenlange beschrijvingen die het verhaal vertragen. Ieder personage wordt op een...

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Favoriet van


Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic