Nederlanders en fairtrade 2013

0

Ter gelegenheid van de jaarlijkse World Fair Trade Day op 10 mei 2014 brengt NCDO ook dit jaar weer een onderzoeksrapport uit over Nederlanders en Fairtrade.
Het kopen van fairtrade levensmiddelen kan gezien worden als een uiting van betrokkenheid bij de wereld en bij internationale samenwerking en daarmee als één van de manieren om je als mondiaal burger te gedragen. NCDO onderzoekt daarom sinds 2007 jaarlijks het aankoopgedrag van fairtrade levensmiddelen in Nederland, op basis van gegevens van marktonderzoeksbureau GfK.
Dit rapport beschrijft het daadwerkelijke fairtrade aankoopgedrag van Nederlanders in 2013, de achtergronden van de kopers en trends daarin. Hoeveel huishoudens in Nederland kochten in 2013 fairtrade levensmiddelen? Welke fairtrade levensmiddelen werden gekocht? Wie kopen fairtrade levensmiddelen? En waar worden fairtrade levensmiddelen gekocht? Dit rapport geeft antwoord op deze vragen aan de hand van het aankoopgedrag van in totaal 6.000 Nederlandse huishoudens uit het consumentenpanel van GfK. Zij scanden een jaar lang hun boodschappen, waardoor te zien is wie, wanneer, waar, welke fairtrade levensmiddelen kocht.
Verschenen in
Genre
Mens & Maatschappij
Aantal pagina’s
44
Laatste editie
16 mei 2014
Uitgeverij
NCDO
ISBN
9789074612548

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic