Nederlanders en het WK voetbal

, ,

0

Artikelen 1
In voorbereiding op het WK voetbal in Brazilië, komt de oranjekoorts op gang. De Nederlandse supermarkten en reclameblokken stromen vol met oranje acties, van sambaballen tot juichpakken.

In Brazilië zelf blijkt niet iedereen even enthousiast. De bevolking stelt daar de vraag waarom er wordt geïnvesteerd in de organisatie van een WK en Olympische Spelen (in 2016), terwijl er zo'n groot verschil tussen arm en rijk bestaat in Brazilië. Ook op andere gebieden is het WK in Brazilië omstreden; zo vond bij de bouw van het stadion in Sao Paulo eind maart het achtste dodelijke arbeidsongeval in de WK-voorbereiding van Brazilië plaats. Evenals in het voetbal lijkt de WK-organisatie winnaars en verliezers te kennen.

NCDO Onderzoek peilde hoe Nederlanders denken over het WK in Brazilië, over arbeidsrechten, over toewijzingsprocedures van de FIFA en over de verantwoordelijkheid van sponsors en sporters. Vertrouwen zij de grote sportkoepels? En is voetbal volgens Nederlanders een vorm van armoedebestrijding?
Verschenen in
Genre
Mens & Maatschappij
Laatste editie
13 juni 2014
Uitgeverij
Meulenhoff
ISBN
9789074612562


Artikelen over Nederlanders en het WK voetbal

  Meer artikelen
Advertentie

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic