Nederlandse oorlogsschepen 1940-1945

0

Bezien vanuit de 21ste eeuw is de Tweede Wereldoorlog niet meer dan een tijdvak uit de geschiedenis. Het is dan ook verklaarbaar dat feiten en gebeurtenissen uit die periode steeds meer vervagen of zelfs geheel uit de herinnering verdwijnen. Dit geldt eens te meer voor het onderwerp van dit boek, Nederlandse oorlogsschepen uit de jaren 1940 tot 1945. Nu is in de afgelopen decennia weliswaar veel authentiek beeldmateriaal gepubliceerd, maar de kwaliteit daarvan varieert. Dat is begrijpelijk als men bedenkt dat het fotografisch vastleggen van situaties en verrichtingen van de marine ondergeschikt was aan het krijgsbedrijf zelf. Daarom wordt in dit boek het varend materieel uit die periode op een unieke en consistente wijze grafisch in beeld gebracht.
Van alle beschreven schepen zijn zo nauwkeurig mogelijke zij- en bovenaanzichten opgenomen, inclusief de kleurstelling en camouflagepatronen. Naast het materieel met specifieke gevechtstaken komt een representatieve selectie aan bod uit de grote hoeveelheid hulpschepen. Enkele vaartuigen die niet onder commando van de Koninklijke Marine hebben geopereerd, maar toch een Nederlands karakter hadden, zijn ook in dit boek opgenomen. De scheepsportretten worden afgerond met technische specificaties en veel nog niet eerder gepubliceerde foto’s.
Engelstalige editie: ISBN 978-90-8616-081-5
Verschenen in
Genre
Geschiedenis & Politiek
Aantal pagina’s
142
Laatste editie
04 november 2010
Uitgeverij
Lanasta
ISBN
9789086160587
Advertentie

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic