Neem me mee

3

Neem me mee
Ad van Iterson
Samenvatting

Intieme, indrukwekkende roman van een zoon over zijn overleden ouders (Boekenweekthema!)

Wat te doen als je ??n dag ouder bent dan je vader is geworden? De mijlpaal aan je moeder vertellen, die al veertig jaar weduwe is en geestelijk achteruitgaat? Zal ze trots zijn? Of wordt ze juist pijnlijk herinnerd aan het vroege verlies van haar man?
Met deze vragen begint de autobiografische roman van Ad van Iterson. Hij gaat terug naar zijn jeugd in de vroege jaren zestig in het zuiden des lands. Gouden jaren, waarin hij bewonderend opkijkt naar zijn vader, die in Staatsmijn Maurits werkt, de modernste fabriek van Europa. Met hem beleeft hij allerlei avonturen in en rond de stad. Zijn moeder lijkt de stabiele factor.
Neem me mee is een melancholiek ?n geestig boek over een arbeidersgezin dat wordt bewaakt door Kerk en bouwvereniging, over opgroeien en ouder worden, en vooral over het afscheid van je ouders. De tere intimiteit en de heldere stijl weten de lezer hard te raken.
Verschenen in
Genre
Literatuur & Romans
Laatste editie
01 februari 2010
Uitgeverij
Nieuw Amsterdam
ISBN
9789046807163
Advertentie

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic