Nelson Mandela in een notendop

1

Nelson Mandela wordt internationaal gevierd als aanvoerder van het verzet tegen apartheid in Zuid-Afrika en als wereldwijd symbool van de strijd voor gerechtigheid en verzoening. Maar Mandela stond ook tientallen jaren te boek als terrorist. Pas in 2008, drie weken voor zijn negentigste verjaardag, werd hij geschrapt van de lijst met terrorismeverdachten aan wie de toegang tot de Verenigde Staten is ontzegd.
Mandela spreekt tot de verbeelding van uiteenlopende publieksgroepen: zwarte nationalisten, blanke rugbyspelers, communisten, voorvechters van de democratische rechtsstaat, wereldleiders en idealistische jongeren. Hoe werd deze jongen uit een Zuid-Afrikaans boerendorp een van de grootste helden van de twintigste eeuw?
Nelson Mandela in een notendop is het verhaal van een leven in dienst van een ideaal. Het is ook het relaas van de taaie strijd van velen in en buiten Zuid-Afrika tegen apartheid.
Ineke van Kessel (1948) is journalist en historicus, verbonden aan het Afrika-Studiecentrum in Leiden. In 1995 promoveerde ze op een proefschrift over het binnenlands anti-apartheidsverzet in Zuid-Afrika: Beyond Our Wildest Dreams: The United Democratic Front and the Transformation of South Africa.
Over Zwarte Hollanders. Afrikaanse soldaten in Nederlands-Indië:
‘Met de combinatie van journalistiek verteltalent en degelijk historisch onderzoek brengt Ineke van Kessel de verbazingwekkende geschiedenis van de Zwarte Hollanders tot leven.’
arthur japin
Verschenen in
Genre
Geschiedenis & Politiek
Aantal pagina’s
169
Laatste editie
12 mei 2010
Uitgeverij
Bert Bakker
ISBN
9789035135642
Advertentie

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic