Neuropsychologie van neurologische aandoeningen in de kindertijd

, ,

1

Dit is een actueel Nederlandstalig boek over de neuropsychologische gevolgen van hersenaandoeningen die voorkomen bij kinderen en jeugdigen. "Gewone" en een beperkt aantal zeldzame ziekten worden op toegankelijke en gedetailleerde wijze beschreven.
Elk klinisch hoofdstuk opent met terminologie, epidemiologie en etiologie van de desbetreffende ziekte of groep van ziekten. Vervolgens worden geneeskundige diagnostiek en therapie behandeld. Tegen deze achtergrond worden de gevolgen op korte en lange termijn beschreven voor cognitie, gedrag en psychosociaal functioneren. Twee inleidende hoofdstukken betreffen uitgangspunten bij de opzet van het boek en de meeste in de klinische hoofdstukken genoemde instrumenten voor onderzoek van cognitie en gedrag. Het boek is rijk ge?llustreerd met relevant beeldmateriaal en voorzien van een overzichtelijk register.
--------------------------------------------------------------------------------
Over de auteur(s):
Dr Aag Jennekens-Schinkel is als klinisch neuropsycholoog verbonden aan de sector Neuropsychologie voor Kinderen en Jeugdigen van het Universitair Medisch Centrum te Utrecht. Professor dr Frans G.I. Jennekens is als neuroloog werkzaam geweest bij de afdeling neurologie van dit Centrum.
Met medewerking van J.B.K. Lanser.
Verschenen in
Genre
Gezondheid & Psychologie
Aantal pagina’s
598
Laatste editie
03 juni 2008
Uitgeverij
Boom
ISBN
9789053525074 , 9789461272737

Steun je favoriete boekhandel

Bestel je boeken op Hebban bij Libris of Blz. en steun een boekhandel bij jou in de buurt. Vanaf €15,- gratis bezorgd.

Bestel het ebook bij Libris voor 16,70
Bestel het ebook bij Blz. voor 16,70
bestellen
bestellen
Boeken.combestellen
Proxisbestellen

  Klik hier voor een overzicht van alle aanbieders

Bestel dit ebook vanaf  €15,95 bijAdvertentie

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic