New Yorkse nachten

3

New York na de aanslagen van 11 september 2001. Terwijl de stad zich herstelt van de schok, duiken nieuwe ambities op. In het nachtleven ontmoeten allerhande arrangeurs elkaar in de schaduwzone tussen wet en misdaad. Nachtman, een wat mysterieuze drop-out en voortijdige rentenier, observeert hoe diverse intriges door elkaar lopen en probeert de nieuwe toestand in de stad te ontcijferen aan de hand van relaties die hij aanknoopt in trendy nachtclubs waar de diverse élites samenkomen. Naarmate hij vordert in zijn opzoekingen, worden ook zijn eigen motiveringen geleidelijk duidelijk. Op zijn zoektocht ontmoet hij een kleurrijke reeks New Yorkse personages, die elk op hun manier typisch zijn voor de stad maar toch ook individueel in hun excentriciteiten. Opgevat als een mozaïek waarin de stad zelf aan het woord komt bij monde van haar meest diverse bewoners, laat de actie de lezer kennis maken met New Yorks échte buurten, van de glitter van Fifth Avenue penthouses in Manhattan tot de duistere onveiligheid van Red Brooklyn, via downtown en Chinatown. De ontcijfering van de nachtelijke stad loopt uiteindelijk ook via de verrassende psychologie van de personages, zodat het verhaal nooit ééndimensionaal wordt. Geschreven als een eigenzinnige detective, is het verhaal ook een ode aan New York, even cynisch, humoristisch én groots als de stad zelf.

Verschenen in
Genre
Literatuur & Romans
Laatste editie
04 december 2006
Uitgeverij
Uitgeverij Elmar B.V.
ISBN
9789056176488 , 9789085530121
Advertentie

Hebban recensie

Waar gaat dit heen?

door Jeroen Beghin op 04-11-2006

Herman Portocarero woonde als diplomaat in verschillende steden over de hele wereld. Eén daarvan was New York, waar hij zijn hart verloor. Hij kent de stad door en door, en dat is te merken als je New Yorkse nachten leest, waarvoor Portocarero de Hercule Poirot-prijs 2006 won.


New Yorkse nachten volgt enkele inwoners van Manhattan tijdens de periode net na 9/11. De ontwerper D. Tramp III dient...


Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Favoriet van


Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic