Niemandskinderen

17

Top25's 2
In dit indringende boek beschrijft Carolien Roodvoets de gevolgen van een onveilige jeugd en de verwerking ervan. Het boek prikt de fabel door dat ouders per definitie hun kinderen liefhebben. Niet (kunnen) houden van je kind is een onderwerp waar niet of nauwelijks over gesproken wordt - niet door de ouder(s), maar ook niet door het verwaarloosde kind zelf, dat de illusie van liefde nodig heeft om te kunnen overleven.
Niemandskinderen laat zien dat ouders kinderen vaak gebruiken voor hun eigen welzijn. Het kind krijgt een zware rol toebedeeld in het kwetsbare huwelijk van zijn ouders en draagt zo bij aan het gezinsevenwicht. Kinderen worden dan de steunpilaren van hun ouders in plaats van dat zijzelf steun ontvangen; ze groeien op in een privé-oorlogsgebied en proberen te overleven. Eenmaal volwassen geworden kunnen Niemandskinderen hun draai in het leven vaak niet vinden. Ze verdwalen in Niemandsland en verdrinken daar voorgoed of... ze gaan hun traumatische geschiedenis verwerken.
Niemandskinderen is een boek voor volwassenen die worstelen met de last die een onveilige jeugd met zich bracht, en voor therapeuten/hulpverleners die met deze groep te maken hebben. Carolien Roodvoets is gezins- en relatietherapeute, seksuologe en individueel psychotherapeute. Ze heeft een praktijk in Deventer.
Verschenen in
Genre
Gezondheid & Psychologie
Aantal pagina’s
224
Laatste editie
07 mei 2010
Uitgeverij
Altamira-Becht
ISBN
9789069639307 , 9789068342383 , 9789401303484 , 9789401303804

Steun je favoriete boekhandel

Bestel je boeken op Hebban bij Libris of Blz. en steun een boekhandel bij jou in de buurt. Vanaf €15,- gratis bezorgd.

Bestel het boek bij Libris vanaf 13,99 Bestel het ebook bij Libris voor 6,99
Bestel het boek bij Blz. vanaf 13,99 Bestel het ebook bij Blz. voor 6,99
bestellen
bestellen
bestellen
Proxisbestellen

  Klik hier voor een overzicht van alle aanbiedersAdvertentie

Lezersrecensies (3)

Niemandskinderen

door: Musquito (Lindsay Cornette) 1 like
Eye-opener. Na het lezen van dit boek ben ik heel voorzichtig geworden met onmiddellijk een oordeel over iemand te vormen. Je weet nooit welk verleden iemand met zich meedraagt.
ebook

De circkel doorbreken

door: Els Van Haute 2 likes
Niemandskinderen, de gevolgen en verwerking van een onveilige jeugd door Carolien Roodvoets Een boek over en voor kinderen die een traumatische jeugd zonder veilige hechting hebben gekend. De meeste kinderen worden niet door vreemden getraumatiseerd maar door bloedverwanten, de fabel dat alle...

Hoe onveilig is een onveilige jeugd nou werkelijk?

door: Marlies 2 likes
Carolien Roodvoets beschrijft in Niemandskinderen de werkelijke gevolgen van misbruik, mishandeling en verwaarlozing op jonge leeftijd. Daarnaast is er in haar boek veel ruimte en aandacht voor het hoe, wat en waarom van het verwerken van een onveilige jeugd. Voor therapeuten, artsen,...

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Favoriet van


Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic