Niet van gisteren

0

- Blikopener op geschiedenis
Techniek en technologie omringen ons, van de wastafel 's morgens tot de televisie 's avonds, van de auto die ons naar het werk brengt tot de wekker die we zetten voor het slapengaan. Sommige uitvindingen lijken heel recent, toch zijn ze vaak ouder dan je denkt, zelfs eeuwenoud. Het vals gebit, de tandenborstel, de automatische deuren, de stoommotoren, de "toverlantaarn" of beamer... zoveel dingen werden al eerder door onze voorouders uitgevonden.
In dit boek stapt Kris Merckx door een doorsnee dag en belicht hij de historische achtergronden van technieken en hulpmiddelen die modern lijken, maar dit eigenlijk niet zijn. Van de auto en asfalt, internet en robots, tandenborstels en zip-compressie tot computers en projectors, je kan het zo gek niet bedenken of er hangt wel een boeiend verleden aan vast. Daarnaast kijkt hij ook naar de mensen achter al die technische wonderen.
Verschenen in
Genre
Geschiedenis & Politiek
Aantal pagina’s
208
Laatste editie
19 september 2013
Uitgeverij
Davidsfonds
ISBN
9789058269393

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic