Niet van iedereen

5

Lijsten 1
Heb jij weleens naaktfoto's en video's van jezelf gemaakt en gedeeld met anderen? Waar zijn die foto's nu? 'Niet van iedereen - Over de hel die online shaming heet' is het waargebeurde verhaal van Nikki Lee Janssen. Haar Dropbox werd gehackt, waarna haar pikante foto's en filmpjes op Facebook en Dumpert verschenen. Nog dagelijks wordt ze geconfronteerd met de gevolgen daarvan.
Zonder schaamte of terughoudendheid vertelt ze over deze heftige periode uit haar leven, de rechtszaak tegen Dumpert en deelt ze tips voor eenieder die onverhoopt in haar schoenen komt te staan. Ook drie professionals delen vanuit hun expertise op deze vorm van criminaliteit en sextorsion.
Nikki Lee Janssen (1990) werd geboren in het Gelderse Elst, maar woont inmiddels in het pittoreske Medemblik, met manlief Joost, hun dochtertje en trouwe viervoeter Pippa. Nikki Lee is een enthousiaste jonge vrouw die vroeger deel uitgemaakt heeft van de Nederlandse Turn Selectie, waar ze geleerd heeft wat hard werken en doorzetten is. Na haar turncarrière is ze gaan werken in de sales, iets wat ze nog steeds met heel veel plezier doet. Dat ze ooit een boek zou gaan schrijven had ze nooit verwacht, en wellicht ook liever niet gewild. Want de reden dat ze is gaan schrijven komt voort uit de meest verschrikkelijke gebeurtenis uit haar voorheen onbezorgde leventje...
Verschenen in
Genre
Literaire non-fictie
Laatste editie
28 juni 2018
Uitgeverij
Palmslag
ISBN
9789491773839

Steun je favoriete boekhandel

Bestel je boeken op Hebban bij Libris of Blz. en steun een boekhandel bij jou in de buurt. Vanaf €15,- gratis bezorgd.

Bestel het boek bij Libris vanaf 19,95
Bestel het boek bij Blz. vanaf 19,95
bestellen
bestellen
bestellen
Proxisbestellen

  Klik hier voor een overzicht van alle aanbieders

Hebban recensie

    Ilja van de Sande Genreclub

Aangrijpend boek bereikt doel

door Ilja van de Sande op 23-09-2018

‘Hé boef, schiet je wel een beetje op?
Ik wacht op je.’  


Met deze uiting wordt Nikki Lee Janssen een beroemdheid op het internet. Een hacker breekt in in haar dropbox en komt in het bezit van privémateriaal. Foto’s en filmpjes die niet voor iedereen bestemd zijn, komen uiteindelijk op het internet terecht. Een verschrikkelijke tijd met moeizame aangiften en rechtszaken volgt. Nikki laat het er...


Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Favoriet van


Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic