Niet waar

0

Spots 1
Als er één ding is dat kinderen maar al te goed begrijpen, dan is het dat anders zijn niet gemakkelijk is. Veel liever horen ze bij 'de groep'. Een vader die aan zijn kind uitlegt dat hij vroeger net als andere mensen wilde zijn, terwijl hij wist dat hij anders was, is voor iedere lezer meteen een eyeopener: ja, dat begrijp ik best.

Een verhaal over het meisje Naomi, een heel gewoon meisje. Ze gaat naar school, ze houdt van karate en ze heeft een vader en een moeder. En terwijl ze denkt een topdag tegemoet te gaan met een heerlijke karateles, gebeurt haar iets vreselijks: ze vangt in de kleedkamer op dat haar ouders gaan scheiden, haar vader zou op mannen vallen.

We vinden het heel normaal, er zijn gezinnen met een vader en een moeder, er zijn gezinnen met een moeder, of alleen met een vader, er zijn wisselgezinnen (de ene week is het kind in het ene gezin en de andere week in het andere gezin), en er zijn zelfs gezinnen met wel twee vaders en twee moeders. Over diverse gezinsvormen zijn er kinderboeken in alle soorten en maten verschenen. Maar een boek dat gaat over de gevoelens van een kind met een homoseksuele ouder, is nog een unicum in de jeugdboekenwereld.

Over het boek Niet waar! zegt Pia Dijkstra: 'Voorlichting op school is belangrijk om de acceptatie van homoseksuelen te bevorderen. Dit boek is een mooi voorbeeld van hoe homoseksualiteit onder leerlingen bespreekbaar kan worden gemaakt. Bovendien is het op een respectvolle en begrijpelijke wijze geschreven. De moeite waard om te lezen.'

In het boek zijn 'VerwijZjes' opgenomen: verwijzingen naar websites met meer informatie over homoseksualiteit. Niet waar! is een deel uit de serie 'WijZjes' voor het basisonderwijs.
Verschenen in
Genre
Kind & Jeugd
Laatste editie
23 november 2011
Uitgeverij
248media uitgeverij
ISBN
9789079603176


Door lezers

  Meer artikelen

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic