Niets dan kwaad

35

Artikelen 1 Lijsten 1

Journalist Calle Collin werkt voor een familiemagazine aan een feuilleton over mensen die te vroeg uit het leven zijn gerukt. Zo schrijft hij over de 13-jarige Kent die jaren daarvoor doodgereden werd. De dader reed door.

De moeder van de jongen rouwt nog steeds om haar zoon en is hem als een soort heilige gaan beschouwen, en zijn broer spreekt niet over de dood van Kent. Dus gaat Calle elders op zoek naar informatie en realiseert zich dat er maar weinig positiefs te vinden is over de verongelukte jongen. Toch lukt het hem om een invoelend verhaal te schrijven.

Anders Malmberg, de jonge stercolumnist van een concurrerende krant, leest Calles verhaal en herkent daarin onmiddellijk de kwelgeest uit zijn jeugd. Kent maakte Malmbergs leven tot een hel en leek in niets op de engelachtige persoonlijkheid uit het verhaal van Calle.

Malmberg besluit dat zijn volgende columns zíjn versie van het verhaal zullen geven. De waarheid over Kent moet naar buiten komen. Maar algauw na publicatie van de column blijken zowel de levens van Calle als van Malmberg in gevaar te zijn.

Sommige geheimen moeten begraven blijven - over de doden niets dan goeds...

Verschenen in
Genre
Thrillers & Spanning
Aantal pagina’s
208
Laatste editie
11 augustus 2015
Uitgeverij
A.W. Bruna Uitgevers B.V.
ISBN
9789400503090 , 9789044970142 , 9789044970142 , 9789046311974


Artikelen over Niets dan kwaad

  Meer artikelen

Steun je favoriete boekhandel

Bestel je boeken op Hebban bij Libris of Blz. en steun een boekhandel bij jou in de buurt. Vanaf €15,- gratis bezorgd.

Bestel het boek bij Libris vanaf 41,10
Bestel het boek bij Blz. vanaf 41,10
bestellen
bestellen
bestellen
Proxisbestellen

  Klik hier voor een overzicht van alle aanbieders

Bestel dit ebook vanaf  €7,99 bijAdvertentie

Lezersrecensies (5)

Raar

door: Frieke van der Meijden 1 like
Wat een raar boek. Ik kon er geen chocolade van maken. Veel personen en veel gebeurtenissen. En het einde...ik snap het gewoon niet. Zelfs niet nadat ik herhaalde keren heb terug geluisterd. Jammer. Want dit boek zet me niet aan om nog iets van deze schrijver te luisteren.
luisterboek

Apart boek

door: Ingrid 1 reactie 1 like
Na 'Ze komt nooit meer terug', was ik benieuwd naar het tweede boek van deze schrijver. Daar waar ik bij het eerste boek meteen in het verhaal zat, heb ik er hier het hele boek over gedaan. Er komen veel personages in voor. Ieder hoofdstuk gaat weer over andere mensen. De hoofdstukken zijn erg...

niet verbluffend!

door: luc vancoppernolle 1 like
Eigenlijk weet ik niet zo goed wat ik van dit boek moet vinden en hoeveel sterren ik het zou moeten geven. Het verhaal zit goed in elkaar, de personages zijn helder en lijkt het in het begin alsof het aan los zand aan elkaar hangt, al snel worden de lijnen tussen de personages helder. Dan vordert...

Beetje onbevredigend

door: Annette Bons 1 reactie 1 like
Eigenlijk weet  ik niet zo goed wat ik van dit boek moet vinden en hoeveel sterren ik het zou moeten geven.
Het verhaal zit goed in elkaar, de personages zijn helder en lijkt het in het begin alsof het aan los zand aan elkaar hangt, al snel worden de lijnen tussen de personages helder. Dan vordert...

Geen hoogvlieger.

door: Greet Braem 1 like
Hans Koppel is het pseudoniem van kinderboekenauteur Petter Lidbeck. Vooraleer Koppel zijn drie thrillers schreef, werden van hem al drie satirische romans uitgegeven. 'Niets dan kwaad' verschijnt op 11 augustus. Mijn commentaar is gebaseerd op de originele versie 'Om döda ont'. Het boek kent...

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Favoriet van


Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic