Niets

15

Top25's 2
‘Er bestaat niets van betekenis’, zei hij. ‘Dat had ik al lang door. Het heeft dus geen zin om iets te doen. Dat heb ik net begrepen.’ Pierre Anthon stopte zijn spullen in zijn schooltas en liep de klas uit. Ons liet hij verbaasd achter. Woedend. We zouden hem leren! Natuurlijk bestond er betekenis. Onze toekomst. Mijn groene sandalen. Het gestorven broertje van Elise. Terwijl Pierre Anthon in de pruimenboom zat en ons met zure pruimen en wijsheden over de onzin van het bestaan bekogelde, gingen we tot het uiterste om het tegendeel te bewijzen. Acht jaar later kijk ik nog wel eens in het luciferdoosje met de as. Dan voel ik, weet ik dat er betekenis bestaat en dat je er niet mee moet spotten. Of heb ik het mis, Pierre Anthon? Heb ik het mis?

Niets gaat over de angst voor een zinloos leven. Het is niet niks wat Agnes en haar klasgenoten op het spel zetten. De lezer is gewaarschuwd: een thriller is niets bij Niets.

Verschenen in
Genre
Young Adult , Kind & Jeugd
Aantal pagina’s
112
Laatste editie
01 juni 2010
Uitgeverij
Uitgeverij Clavis B.V.B.A.
ISBN
9789044811780
Advertentie

Lezersrecensies (3)

Het leven van jongvolwassenen

1 like
Toegegeven, het is een gewaagd boek voor de jongvolwassenen en daarvoor verdient schrijfster Janne Teller alle lof en een plek op mijn webstek. Toch heb ik twijfels over of ik het nu wel of niet een goed boek vind. Het verhaal gaat over een jongen knaap die op een dag roept dat het nergens om...

Niets

door: Zazou 1 like
Wanneer heeft iets betekenis voor je? En als je eenmaal dat ene, waar je zo gehecht aan was, kwijt bent, kun je het dan wel voor een enorm bedrag verkopen? Heeft het dan niet zijn betekenis verloren? Niets is een mooi, filosofisch jeugdboek, dat stemt tot nadenken.

Recensie Niets

door: Margreet 2 likes
Moet je shockeren om jongeren aan het denken te zetten of aan het lezen te krijgen? Wanneer dit boek klassikaal behandeld zou worden, lijkt het me een prima middel maar ik hoop niet dat kwetsbare zielen na eenzame lezing gedesillusioneerd achterblijven en denken dat het leven niets voorstelt. Een...

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Favoriet van


Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic