Nieuw begin in de Rothschildstraat

5

De Joodse familie Sternberg is zwaar getroffen door de Tweede Wereldoorlog. Oma Betsy overleeft Theresienstadt, maar verliest haar man, dochter en kleinzoon. Met gevaar voor eigen leven heeft de moedige Anna haar tienjarige nichtje Fanny op het laatste moment voor deportatie weten te behoeden. Als zij in 1948 terugkeren naar het oude familiehuis in de Rothschildstraat, is dat nog in half verwoeste staat. Achter het huis bloeit weer de kersenboom, maar voor de overlevenden van de familie Sternberg zal niets ooit nog hetzelfde zijn. Toekomst, vaderland en zekerheid zijn woorden zonder betekenis geworden. Toch houdt Betsy vol dat de hoop niet sterft zolang er kinderen zijn.

In dit vierde en afsluitende deel van de familiekroniek over de bewoners van het huis in de Rothschildstraat beschrijft Stefanie Zweig hoe het de familieleden is vergaan die aan de dood wisten te ontsnappen. Daarmee schetst ze een aangrijpend beeld van het dagelijks leven van de Duitse bevolking vlak na de oorlog.

Verschenen in
Genre
Literatuur & Romans
Laatste editie
19 december 2014
Uitgeverij
Boekerij
ISBN
9789402303995
Advertentie

Lezersrecensies (1)

De cirkel is rond

door: veravb 1 like
De cirkel is rond, de familie is terug bij elkaar, tenminste degenen die de oorlog overleefd hebben. Jammer genoeg was dit het deel teveel in deze reeks. Alice komt met haar 5 kinderen en man terug uit Zuid-Afrika. Fanny wordt ten huwelijk gevraagd maar wijst de man af omdat hij haar mee naar...

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic