Nieuwe groeten uit

,

0

Het Nationaal Historisch Museum, Foam_Fotografiemuseum Amsterdam, het ANP Historisch Archief en de BankGiro Loterij organiseerden in 2009 het project Nieuwe Groeten Uit... Zij riepen het publiek op om foto's te maken voor nieuwe ansichtkaarten van Nederland. Er werden uiteindelijk bijna achtduizend foto's ingestuurd. Deze uitgave verschijnt ter gelegenheid van de slottentoonstelling van het project Nieuwe Groeten Uit... in Arnhem.
De Nederlandse ansicht trekt zich weinig aan van verandering. Ranke windmolens, retronieuwbouwwijken, mobiel telefoonverkeer, meer blauw op straat en toch blijven de klompen, molens en tulpen maar in beeld. Het kan ook anders. Bijna achtduizend Nederlanders zonden foto's in voor nieuwe ansichten van Nederland. Dat levert een verrassend beeld op. En een reeks vragen. Wat doen Nederlanders in hun vrije tijd? Hoe rijmen ze hun beeld van Nederland met hun eigen bestaan? En hoe komt het toch dat Nederlanders eindeloos dieren fotograferen? Hans Aarsman en Anna Woltz schrijven erover. Met de hartelijke groeten.
Verschenen in
Genre
Geschiedenis & Politiek
Aantal pagina’s
160
Laatste editie
16 juni 2010
Uitgeverij
Nieuw Amsterdam
ISBN
9789046808535

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic