Nine eleven: tien jaar later

0

Tien jaar geleden veranderde de wereld. Specialisten uit onderscheiden vakgebieden geven hun visie op de impact die de aanslagen in New York en Washington tot de dag van vandaag hebben gehad.
Hebben de aanslagen op het World Trade Centre en het Pentagon in 2001 een nieuwe trend gezet? Markeerden de terreurdaden de neergang van de Verenigde Staten als super power? Hoe reageerde Nederland erop? En vooral: hoe bestrijden we dit soort terreurgroepen? In dit boek wordt de staat opgemaakt van tien jaar ?nine eleven?.
De auteurs laten zien dat de gebeurtenissen in 2001 vaak onvermoede gevolgen hebben gehad, zoals toegenomen spanningen in de trans-Atlantische betrekkingen en een voorgoed geschonden veiligheidsgevoel van burgers. Ook is religie weer helemaal terug op het podium van de internationale betrekkingen. Nine eleven: tien jaar later laat zien hoezeer een kleine groep vliegtuigkapers de wereld heeft veranderd.
Over de auteurs
De auteurs zijn afkomstig van diverse instellingen gericht op de bestudering van defensie- en veiligheidsvraagstukken.
Verschenen in
Genre
Geschiedenis & Politiek
Aantal pagina’s
224
Laatste editie
02 september 2011
Uitgeverij
Boom
ISBN
9789461054722
Advertentie

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic