NIVEN 80/20

,

1

Artikelen 3 Lijsten 1

Wat goed is komt snel. Niven Kunz is nog maar 32 jaar, maar al ruim acht jaar in het bezit van een Michelin-ster. In Nivens keuken draait alles om groente. Het seizoen en het marktaanbod bepalen het menu. Inspiratie haalt hij uit zijn eigen 'achtertuin': het Groente Hart en het Westland. Zijn kookstijl is licht en zijn gerechten bestaan voor 80% uit groenten en voor 20% uit eiwitten (vlees of vis). Deze 80/20-filosofie is helder én logisch; koken met groenten als basis geeft hem nog meer inspiratie dan het koken van een mooi stuk vlees of vis alleen. Niven bewijst dat koken met groenten in de hoofd-
in plaats van bijrol alles behalve saai is.

Verschenen in
Oorspronkelijke titel
80 procent groenten / 20 procent vlees of vis uit de sterrenkeuken van een groentefreak
Genre
Culinair
Laatste editie
31 mei 2014
Uitgeverij
Carrera culinair
ISBN
9789048818969 , 9789048827527


Artikelen over NIVEN 80/20

De Proeverij: De Tasty in Utrecht
20 oktober 2014 3 likes
De Proeverij: Masterclass Niven
07 oktober 2014 1 like
  Meer artikelen
Advertentie

Hebban recensie

Niven 80/20 - Kookboek van een groentefreak

door Fabulous Food Fan op 18-11-2014

Tussen de overvloed aan boeken die draaien om een handvol ingrediënten, een staafmixer en trendy eetstijlen is het heel fijn als er boeken verschijnen geschreven door echte koks. Niven 80/20 is zo’n boek.
Niven Kunz is een gedreven chef die al op zijn 23e de eerste Michelinster mocht plakken achter zijn naam. Niven staat voor 80 % groenten en 20 % vlees of vis. Voor hem, als groentefreak zoals hij...


Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic