Nocturnes

0

‘s Nachts voelt het heelal groot en donker aan, met ruimte voor gedachten. Als het buiten donker is, als het stil wordt en iedereen slaapt, dan bevrijdt de geest zich van zijn boeien. Het zijn momenten waarop in de nacht meer licht schijnt dan overdag en alles even helder wordt. Alles is dan mogelijk en er is genoeg om over na te denken: wat hebben sterren en mensen voor elkaar te betekenen? Waartoe dient dit heelal? Wat is het doel van ons leven? Heeft het een doel?
Gerard Bodifée neemt de lezer mee naar zijn nachtelijke gedachten: korte overwegingen, ideeën over God, het heelal en de mens met zijn vreemde plannen en gedachten. Bodifées invallen nodigen je uit om je gedachten de vrije loop te laten.
GERARD BODIFÉE, natuurkundige, schreef een twintigtal boeken waarin wetenschap, filosofie en religie elkaar raken. Bij Davidsfonds/Leuven verscheen van hem Weg uit de leegte en God en het gesteente over waarden, religie en wetenschap.

Verschenen in
Genre
Mens & Maatschappij
Aantal pagina’s
144
Laatste editie
28 maart 2014
Uitgeverij
Davidsfonds
ISBN
9789058267368
Advertentie

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic