Nooit iets cadeau gekregen

0

Succesvolle mensen uit een volksbuurt

In Nooit iets cadeau gekregen komen mensen aan het woord die opgegroeid zijn in de bekende Amersfoortse volksbuurt Soesterkwartier en die ondanks (of misschien wel dankzij) hun afkomst succesvol zijn geworden. Ze hebben op jonge leeftijd geleerd om te knokken, en zijn door hun ouders aangemoedigd om alles uit zichzelf te halen. De portretten in dit boek laten zien dat de spreekwoordelijke dubbeltjes best kwartjes kunnen worden.

Het Soesterkwartier heeft een aantal bekende Nederlanders voortgebracht. Mensen zoals wijnboer Ilja Gort, arts en schrijver Ivan Wolffers, zangeres Conny Vink, Kermisklant Coby van Voskuylen–Mol en operettekoning Johan Heesters. Maar succes zit ´m niet in beroemdheid of geld alleen. Ook duivenkampioen Teus Blankesteijn, huidspecialiste Hannah Hakze en de sociaal bewogen onderwijzer Dirk Struijk zijn voorbeelden van succesvolle Soesterkwartierders.

Emeritus-predikant Carel ter Linden: ´Wat een warm boek over een bijzondere buurt!’

Oud-minister Ella Vogelaar: ´Deze inspirerende verhalen laten zien dat het kan: van een dubbeltje een kwartje worden en trouw blijven aan waar je vandaan komt. Chapeau!´

Burgemeester van Amersfoort Lucas Bolsius: ´Deze échte verhalen van mensen die opgroeiden in een bijzondere wijk, geven kleur aan de rijke historie van Amersfoort en van het Soesterkwartier.´
Verschenen in
Genre
Literaire non-fictie
Aantal pagina’s
142
Laatste editie
01 november 2010
Uitgeverij
Weerdsluis, Uitgeverij
ISBN
9789081526326

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic