Noorse nachten: Honingval, Schijndood en Maalstroom

, ,

4

Unni Lindell - Honingval: De zevenjarige Patrick Øye neemt op zijn route van school naar huis vaak de verboden weg door een dichtbegroeid park. Vanmiddag is hij niet thuisgekomen. Elna Druzika, een jonge cateringmedewerkster, is vandaag niet op haar werk verschenen. Ze blijkt te zijn doodgereden op een industrieterrein, maar heeft verwondingen die niet door de aanrijding kunnen zijn veroorzaakt. Een onderzoek wordt ingesteld en inspecteur Cato Isaksen wordt op de zaak gezet. Al snel wordt duidelijk dat de verdwijning van Patrick en de moord op Elna samenhangen. Cato Isaksen is dus terug en hoe! In deze sociaal bewogen thriller is niets wat het lijkt te zijn en valt de lezer van de ene verbazing in de andere.

Thomas Enger - Schijndood: Een verminkt slachtoffer Het lichaam van een vrouw wordt gevonden. Ze is gestenigd. Een eenzame stem Henning Juul wordt achtervolgd door zijn verleden. Twee jaar geleden heeft hij zijn zoon verloren, bij een brand in zijn huis. Als hij weer aan het werk gaat, is hij mentaal en fysiek beschadigd. Hij moet opnieuw zijn best doen om serieus genomen te worden als misdaadverslaggever. De moord Henning gelooft niet dat de moord zo makkelijk valt op te lossen als de politie denkt. En dan wordt er weer een dode gevonden.

Frode Granhus - Maalstroom: Inspecteur Rino Carlsen van de politie in Bodo krijgt te maken met twee gruwelijke en onverklaarbare misdaden. Beide slachtoffers zijn mannen, die ternauwernood aan de dood zijn ontsnapt en geen enkele herinnering hebben aan de gebeurtenis. De een wordt vastgeketend gevonden aan een rots in het ijskoude zeewater. De ander heeft zeer ernstige brandwonden en is vastgemaakt aan een verwarmingsketel van een leegstaand huis. Betreft het een afrekening in de privésfeer? Carlsens onderzoek voert hem naar het afgelegen dorpje Bergland, waar de politie de handen vol heeft aan een reeks macabere moorden. De aangespoelde lijken zijn gekleed in poppenkleren.

Verschenen in
Genre
Thrillers & Spanning
Vertaald door
Lucy Pijttersen , Kim Snoeijing , Femmigje Andersen-Sijtsma
Laatste editie
03 maart 2014
Uitgeverij
Querido's Uitgeverij BV, Em.
ISBN
9789021459998

Lezersrecensies (1)

3x top

door: CrimeMan 1 like
Twee debuten (Thomas Enger en Frode Granhus) en de vertrouwde kwaliteit van Unni lindell in één ebook.

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic