Oceane

2

De dertienjarige Maksim verzamelt skeletten en botten van alles wat in zee leeft. Net als zijn vader wil hij later als beroemd wetenschapper de geheimen van de diepzee ontraadselen. Uiteraard gelooft Maksim in de evolutie, in de logica van de natuur, totdat kluizenaar Huug van der Niet in zijn leven komt. Deze man heeft op het Noordwijkse strand een gruwelijke ervaring met een zeemeermin gehad. Maksim zou het verhaal graag als flauwekul afdoen, maar de kluizenaar heeft harde bewijzen. En zo gaat Maksim tóch op zoek naar iets dat hij eigenlijk niet kan geloven: het geraamte van een zeemeermin. De speurtocht voert hem naar een bunker in de Noordwijkse duinen én naar de diepzeebodem bij de Filipijnen. Dáár wordt hem dan eindelijk de waarheid geopenbaard over dit onbegrijpelijke zeewezen.
Verschenen in
Genre
Young Adult , Kind & Jeugd
Aantal pagina’s
190
Laatste editie
21 augustus 2015
Uitgeverij
Uitgeverij Elikser B.V.
ISBN
9789089547828
Advertentie

Hebban recensie

    Marloes Hebban Recensent

Bajao Laut en hun saitan

door Marloes op 07-09-2015

‘Deze opdracht zal de inzet van al je geestelijke en fysieke vermogens vergen.’ De boodschap voor Maksim is duidelijk: hij moet de eigendommen van zeemeermin Oceane terugbrengen naar haar zee. Frans van Duijn beschrijft in Oceane de missie van de dertienjarige Maksim en vertelt over de onbekende zeezigeuners van de Filippijnen. Een interessant en gewaagd concept dat door gebrek aan diepgang...


Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic